ХРОНИКА 39/2008

РАЗОМ НА ЛАВІ ПІДСУДНИХ БАТЬКО ТА СИН
Кримінальною справою для батька трьох дітей, 40-річного жителя с.Суховоля та його 16-річного сина, закінчилися хмільні посиденьки з двома односельчанами.
Нічого кращого, ніж виховання сина оковитою, який закінчив 9 класів, ніде не навчається і не працює, батько не зміг. У той день чарки наливалися по вінця і неповнолітньому і трьом дорослим. Чоловік разом із сином пиячили у компанії з давніми знайомими. Батько таким чином наче вчив сина: «Пий, козаком будеш». Очманілі від дурману чоловіки вели п’яні балачки, які переросли в обопільні образи між неповнолітнім та гр.-ном Р., 1960 р.н. Отримавши «благословення» батька, хлопець дерев’яною палицею, що була під рукою, огрів чоловіка по голові. Незважаючи на такого ж захмелілого четвертого, горе-татусь із сином взялися лупцювати потерпілого, який лежав на землі. Отямився чоловік вже вдома. За скоєне «сімейному дуету» загрожує обмеження волі на строк до двох років.
«ПОЗИЧИВ» ЗАЛІЗНОГО КОНЯ З БЛАГИМИ НАМІРАМИ
Про викрадення свого автомобіля місцевий житель дізнався від товариша, який зателефонував після першої години ночі і сказав, що хтось його авто роз’їжджає містом. Не зволікаючи ні хвилини, чоловік зателефонував до міськвідділу міліції, тож викрадачу далеко заїхати не вдалося.
Злодієм виявився 18-річний житель смт.Городниця, який до того ж і працює у заявника. «За словами хлопця, він «позичив» машину у господаря, аби зустріти на автовокзалі дівчину, яка пізно поверталася з іншого міста», — розповів начальник кримінальної міліції Сергій Вовк. Повертаючись від неї, автоказанова, по дорозі, встиг заїхати пограти на гральних автоматах. Потім щасливий «автолюбитель» не знайшов для себе кращої розваги, ніж покататися з вітерцем, перед тим, як непоміченим, принаймні він на це сподівався, повернути залізного коня на місце. Наразі правоохоронці з’ясовують, чи така «позика» автомобіля сталася вперше. За, на перший погляд, благі наміри проти молодика порушено кримінальну справу за ч.1 ст.289 КК України. Як повідомив начальник слідчого відділення майор міліції Олег Журавель, хлопця можуть позбавити волі на строк від трьох до п’яти років, але це вже вирішуватиме суд.
ПОБИВ, БО ЩЕ ЛЮБИТЬ… КОЛИ ВИП’Є
5 вересня до чергової частини міськвідділу міліції поступив телефонний дзвінок від жительки смт.Городниця. Через слухавку жінка повідомила, що її колишній чоловік спричинив їй тілесні ушкодження.
…А діло було так. Заявниця живе у своїй квартирі зі співмешканцем, який до 2005 р. офіційно був її чоловіком. Втім, вважає себе жінкою вільною. 30 серпня колишнє подружжя разом пішли на весілля. Саме там чоловік помітив, як до його «другої половинки» залицяється інший. Повернувшись додому напідпитку, вже «у бойовій готовності» він вирішив з’ясувати, хто ж у домі господар. Нічого кращого, аніж кулак, чоловік вигадати не зміг.
А.ВЛАСЮК, помічник начальника зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ, ст.л-нт міліції