ПРАЦІВНИКИ МІЛІЦІЇ ОБІРВАЛИ НАРКОЛАНЦЮГ

Упродовж одного дня оперативники Корольовського РВ УМВС України в області затримали один по одному відразу трьох жителів м.Житомир, причетних до розповсюдження наркотичних засобів по області, серед них реалізатор ацетильованого опію та покупці небезпечних забавок.
52-річного Вадима (ім’я змінено) працівники міліції затримали на території одного з ринків обласного центру. Між чоловіком та його знайомим щойно відбулась угода, предметом якої став 5 мл. медичний шприц, частково заповнений ацетильованим опієм. Втім, висновок про його вміст згодом зроблять експерти, а допоки було вилучено і наркотичну речовину, і 80 гривень, сплачених за неї.
Уже за декілька годин під час огляду автомобіля жителя обласного центру оперативники у присутності понятих вилучили ще один шприц та пляшечку з подібною речовиною коричневого кольору. За словами водія авто, 31-річного жителя обласного центру, рідина в ємкостях — наркотичний засіб, який він зберігав для власних потреб, не збираючись комусь продавати, а придбав він його у Вадима декілька годин тому.
Третім стало затримання на вулиці Мануїльського. У 28-річного парубка під час поверхневого огляду виявився ще один медичний шприц, за словами хлопця, того ж походження — куплений у Вадима. Затриманий стверджує, що перепродавати ще комусь наркотики не збирався.
Остаточний висновок щодо вмісту рідини зробили відповідні експертні дослідження, які віднесли її до особливо небезпечного наркотичного засобу — ацетильованого опію. Наразі відносно реалізатора небезпечного товару порушено кримінальну справу за ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, якою передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 12 років. Покарання для покупців опію, очевидно, визначатиметься у межах ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, при­дбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.
Загалом же, проінформував начальник сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Корольовського РВ УМВС Ярослав Назаренко, з початку року за фактами нелегального обігу наркотиків на території міста порушено 55 кримінальних справ, майже половина з них пов’язана із продажем наркотичних або психотропних засобів. За результатами вже розглянутих у судах справ, на майно наркозлочинців накладено арешт на загальну суму майже 400 тисяч гривень.
Алла ВАЩЕНКО, Ольга СЕМЕНЮК, СЗГ УМВС України в Житомирській області