ХРОНІКА 37/2012

РОСТУТЬ КОНОПЛІ НА ГОРОДІ
Днями працівники Новоград-Волинського МВ у ході проведення оперативно-профілактичного відпрацювання в с.Барвинівка у будинку місцевого жителя виявили подрібнену рослинну масу зеленого кольору вагою близько 50 грам. А на присадибній ділянці домогосподарства зростало ще 59 рослин коноплі. За словами господаря, наркосировину посіяв та зберігав його родич, житель Києва.
ОБІКРАВ БУДИНОК
Нещодавно до Новоград-Волинського МВ звернувся житель райцентру із заявою про те, що у с.Майстрів із його будинку, куди злодій потрапив, розбивши віконне скло, викрадено побутову техніку та господарські речі. Загальна сума збитку становить понад 2,5 тис. гривень.
Оперативники карного розшуку в скоєнні злочину обгрунтовано підозрюють непрацюючого 23-річного місцевого жителя, розшук якого триває.
ВИКРАДЕННЯ АВТОМОБІЛЯ
У кінці серпня, о восьмій ранку, житель Новограда-Волинського повідомив до міліції про те, що близько обідньої пори в райцентрі, по вул.Ціолковського, невідомий незаконно заволодів його автомобілем «ВАЗ».
Оперативники за підозрою у вчиненні злочину затримали 25-річного жителя міста, в котрого викрадене вилучено.
ФАЛЬСИФІКОВАНА ГОРІЛКА
Цими ж днями у селі Слободі-Романівській Новоград-Волинського району, в магазині міського споживчого товариства, працівники міліції вилучили 23 пляшки горілки однієї з відомих торгових марок з явними ознаками підробки. Вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, за його результатами прийматиметься рішення відповідно до чинного законодавства.
Підготував Микола МАРУСЯК

НА ЖИТОМИРЩИНІ П’ЯНИЙ БІЗНЕСМЕН НАЇХАВ НА ТРОТУАРІ НА ЗАКОХАНУ ПАРУ
Страшна ДТП трапилася на Житомирщині: легковик на тротуарі збив молоду пару. 17-річний Олег проводжав свою кохану 16-річну Галину додому після побачення.
Трагедія сталася о 2:30 ночі 11 серпня. Водій не впорався з керуванням, виїхав на тротуар і збив двох молодих людей. Машина, не скидаючи швидкості, протягнула їх кілька метрів. «Вони верталися із кафе додому. Він влетів у них на повороті. Там навіть гальмівного шляху не лишилося. Не гальмував, він їх уніс», — розповів брат загиблого Максим Петрусенко.
Юнак від травм загинув на місці. Дівчина без свідомості, у вкрай тяжкому стані знаходиться в лікарні. «Вона отримала важку черепно-мозкову травму, перелом двох кісток правої гомілки, перелом кісток носа, перелом основ черепа. Зараз вона без свідомості на штучній вентиляції легенів», — розповів завідувач відділення анестезіології Житомирської обласної дитячої лікарні Олександр Лісневський.
Винуватець аварії з місця події втік. Міліція знайшла його за 11 годин, та навіть іще тоді водій був п’яним. У крові 30-річного підприємця з Житомира виявили 0,4 проміле алкоголю. Стан підозрюваного підтверджують і свідки.
«Він був п’яний, він заснув за кермом і в’їхав, звідси машину витягували», — переказує Тетяна Проценко, котра тієї ночі була свідком тієї події. Чоловік, якого обвинувачують у ДТП, зараз під вартою.
За скоєне йому загрожує до 8 років за ­гратами. «Я просто хочу, щоби ця людина була покарана», — зізнається брат загиблого юнака.
«Рупор Житомира»

ВИЛУЧИЛИ ПОНАД ПІВСОТНІ СТАКАНІВ МАРИХУАНИ
За інформацією, отриманою правоохоронцями, 31-річний житель одного з сіл Червоноармійського району займався збутом марихуани та люб’язно надавав приміщення для вживання щойно придбаного у нього наркотику. За таких обставин під виглядом чергових покупців наркотиків до будинку торговця завітали правоохоронці. Чоловік без вагань продав їм 200 грамів подрібненої рослинної маси. Факт продажу був ретельно задокументований, а зілля було направлено на експертне дослідження.
Під час проведення подальших заходів працівники міліції виявили в оселі чоловіка пристрої для вживання наркотичних засобів, що красномовно свідчили про діяльність господаря. Наразі усі вони вилучені та чекають експертної оцінки. Окрім того, з будинку правоохоронці вилучили й залишки наркотовару — понад півсотні стаканів подрібненого зілля, що загалом заважило 7 кілограмів.
За цінами «чорного ринку» стакан подрібненої готової до вживання марихуани коштує 500 гривень. Отож, неважко підрахувати, що правоохоронці залишили наркоторговця без сумнівного заробітку загалом у 25 тисяч гривень, натомість позбавивши жителів села від протизаконної та небезпечної діяльності односельця.
Наркоторговця було заарештовано. За даними фактами розпочато слідство. Винуватцю відповідно до чинного кримінального законодавства загрожує чималий тюремний строк.
Ольга НОМЕРЧУК, СЗГ УМВС України в Житомирській області