Лютий лютує
- Новоградські новини
- 130
- коментар(і)
- 13-02-2015 21:28
Останній місяць зими змусить нас ще тугіше затягнути пояси — більшість продуктів подорожчають або, в кращому випадку, цінники залишаться на нинішньому рівні.
Продовжується тенденція до зменшення покупців на ринках та й продавці часто-густо не виїжджають торгувати. Помітно зростають ціни на сільськогосподарську продукцію, нині морква коштує — 5 грн./кг, червоні буряки — 6 грн./кг, білокачанна капуста — 4,50-6 грн./кг, картопля — 3-4 грн./кг та 20 грн./відро, цибуля — 4,70-6 грн./кг, квасоля — 4-5 грн./склянка, часник — 25-30 грн./кг. Солодкий перець — 70-75 грн./кг, помідори та огірки — 45-52 грн./кг, зелена цибуля — 50 грн./кг. Ціна на імпортні фрукти прямопропорційна курсу долара: мандарини — 27-28 грн./кг, апельсини — 22-25 грн./кг, лимони — 30 грн./кг, ківі — 45 грн./кг, банани — 27-30 грн./кг, гранат — 45 грн./кг, хурма — 50 грн./кг. Курага — 130-140 грн./кг, родзинки — 70 грн./кг, чорнослив — 100 грн./кг.
Найбільш стабільною залишається ціна на свинину (вона тримається на рівні грудня): биток, філейка, ошийок — 65 грн./кг, у магазинах — 75 грн./кг, фарш — 55 грн./кг, сало — 25-45 грн./кг, яловичина — 35-65 грн./кг, печінка яловича — 40 грн./кг, свиняча — 20 грн./кг, легені — 25 грн./кг, серце — 30 грн./кг.
Молоко — 13-15 грн./«півторачка», домашній сир — 15-20 грн./шматочок, сметана збирана — 16-18 грн./кг. Домашні яйця — 24-27 грн./десяток, фермерські — 14,50-15,50 грн./десяток.
Щодо риби, то асортимент — на будь-який смак, проте ціни на деякі найменування зросли удвічі, а то й утричі. Так, в одному із супермаркетів міста ціна на заморожену мойву становить (!) — 54 грн. Жива риба — 18,50-35 грн./кг, заморожена — 34-125 грн./кг, копчена — 30-140 грн./кг, солена — 25-45 грн./кг, мідії — 80 грн./кг, кальмари — 65 грн./кг.
Після того, як у грудні ціни на крупи піднялися, то й досі залишаються на такому ж рівні. Цукор — 9-10 грн./кг, борошно — 6-6,50 грн./кг, олія на розлив — 18 грн./літр.
Продовжується тенденція до зменшення покупців на ринках та й продавці часто-густо не виїжджають торгувати. Помітно зростають ціни на сільськогосподарську продукцію, нині морква коштує — 5 грн./кг, червоні буряки — 6 грн./кг, білокачанна капуста — 4,50-6 грн./кг, картопля — 3-4 грн./кг та 20 грн./відро, цибуля — 4,70-6 грн./кг, квасоля — 4-5 грн./склянка, часник — 25-30 грн./кг. Солодкий перець — 70-75 грн./кг, помідори та огірки — 45-52 грн./кг, зелена цибуля — 50 грн./кг. Ціна на імпортні фрукти прямопропорційна курсу долара: мандарини — 27-28 грн./кг, апельсини — 22-25 грн./кг, лимони — 30 грн./кг, ківі — 45 грн./кг, банани — 27-30 грн./кг, гранат — 45 грн./кг, хурма — 50 грн./кг. Курага — 130-140 грн./кг, родзинки — 70 грн./кг, чорнослив — 100 грн./кг.
Найбільш стабільною залишається ціна на свинину (вона тримається на рівні грудня): биток, філейка, ошийок — 65 грн./кг, у магазинах — 75 грн./кг, фарш — 55 грн./кг, сало — 25-45 грн./кг, яловичина — 35-65 грн./кг, печінка яловича — 40 грн./кг, свиняча — 20 грн./кг, легені — 25 грн./кг, серце — 30 грн./кг.
Молоко — 13-15 грн./«півторачка», домашній сир — 15-20 грн./шматочок, сметана збирана — 16-18 грн./кг. Домашні яйця — 24-27 грн./десяток, фермерські — 14,50-15,50 грн./десяток.
Щодо риби, то асортимент — на будь-який смак, проте ціни на деякі найменування зросли удвічі, а то й утричі. Так, в одному із супермаркетів міста ціна на заморожену мойву становить (!) — 54 грн. Жива риба — 18,50-35 грн./кг, заморожена — 34-125 грн./кг, копчена — 30-140 грн./кг, солена — 25-45 грн./кг, мідії — 80 грн./кг, кальмари — 65 грн./кг.
Після того, як у грудні ціни на крупи піднялися, то й досі залишаються на такому ж рівні. Цукор — 9-10 грн./кг, борошно — 6-6,50 грн./кг, олія на розлив — 18 грн./літр.
Підготувала Ольга ДЕМЧУК
Коментарі відсутні