Продуктовий бум нарешті вщух
- Новоградські новини
- 145
- коментар(і)
- 13-03-2015 01:37
Злет цін на деякі групи товарів створив нещодавно небачений за останній час ажіотаж. Загальна паніка породила, на кілька днів, довжелезні черги у магазинах міста, при цьому з полиць позгрібали усе, на чому були старі цінники. Тепер долар знизив свій курс, а ціни все ж, як і передбачалося, зросли.
Найбільше подорожчали: соняшникова олія на розлив — 27 грн./літр, борошно вдвічі додало у ціні — 11 грн./кг, щодо цукру, то у деяких торгових точках він по 14 грн./кг, у інших — 19-22 грн./кг. Подорожчання не оминуло й крупи: гречка — 18-22 грн./кг, рис — 20-24 грн./кг, манка, горох — 10 грн./кг, пшоно — 13-14 грн./кг, макаронні вироби — 12-15 грн./кг, пшенична крупа — 6 грн./кг. Піднялася ціна й на хлібобулочні вироби.
З настанням весни дешевшає молочна продукція: молоко — 10-11 грн./півторачка, сметана — 12 грн./півлітра, домашній сир — від 13 грн./шматочок. Фермерські яйця — 13,50-14,50 грн./десяток, домашні — 18-20 грн./десяток, перепелині — 14 грн./20 шт.
Опівдні у м’ясному павільйоні ринку «Урожай» майже не залишилося відбірного м’яса, адже знизився забій тварин, у зв’язку з постом, що триває нині. Биток, ошийок — 65-70 грн./кг, стегно — 58 грн./кг, підчеревина — 45-48 грн./кг, фарш — 50-55 грн./кг, телятина — 95 грн./кг, яловичина — 65-75 грн./кг. Варто зазначити, що порівняно з ковбасними виробами, ціна на свинину та яловичину поки залишається більш-менш стабільною.
Щодо вітамінної продукції: мандарини — 37-40 грн./кг, апельсини — 30 грн./кг, банани — 35-40 грн./кг, ківі — 45 грн./кг, лимони — 50 грн./кг, яблука — 10-14 грн./кг. Картопля — 25 грн./відро, капуста білокачанна — 8-10 грн./кг, морква та червоні буряки — 3-4 грн./кг, часник — 70 грн./кг, цибуля — 6-7 грн./кг, зелена цибуля — 30 грн./кг, шампіньйони — 35 грн./кг.
Жива риба — 22-45 грн./кг, солена — 38-85 грн./кг, заморожена — 20-135 грн./кг, копчена — 38-140 грн./кг.
Недільні торги тижня, що минув, можна було назвати одними з найкращих із початку року.
Найбільше подорожчали: соняшникова олія на розлив — 27 грн./літр, борошно вдвічі додало у ціні — 11 грн./кг, щодо цукру, то у деяких торгових точках він по 14 грн./кг, у інших — 19-22 грн./кг. Подорожчання не оминуло й крупи: гречка — 18-22 грн./кг, рис — 20-24 грн./кг, манка, горох — 10 грн./кг, пшоно — 13-14 грн./кг, макаронні вироби — 12-15 грн./кг, пшенична крупа — 6 грн./кг. Піднялася ціна й на хлібобулочні вироби.
З настанням весни дешевшає молочна продукція: молоко — 10-11 грн./півторачка, сметана — 12 грн./півлітра, домашній сир — від 13 грн./шматочок. Фермерські яйця — 13,50-14,50 грн./десяток, домашні — 18-20 грн./десяток, перепелині — 14 грн./20 шт.
Опівдні у м’ясному павільйоні ринку «Урожай» майже не залишилося відбірного м’яса, адже знизився забій тварин, у зв’язку з постом, що триває нині. Биток, ошийок — 65-70 грн./кг, стегно — 58 грн./кг, підчеревина — 45-48 грн./кг, фарш — 50-55 грн./кг, телятина — 95 грн./кг, яловичина — 65-75 грн./кг. Варто зазначити, що порівняно з ковбасними виробами, ціна на свинину та яловичину поки залишається більш-менш стабільною.
Щодо вітамінної продукції: мандарини — 37-40 грн./кг, апельсини — 30 грн./кг, банани — 35-40 грн./кг, ківі — 45 грн./кг, лимони — 50 грн./кг, яблука — 10-14 грн./кг. Картопля — 25 грн./відро, капуста білокачанна — 8-10 грн./кг, морква та червоні буряки — 3-4 грн./кг, часник — 70 грн./кг, цибуля — 6-7 грн./кг, зелена цибуля — 30 грн./кг, шампіньйони — 35 грн./кг.
Жива риба — 22-45 грн./кг, солена — 38-85 грн./кг, заморожена — 20-135 грн./кг, копчена — 38-140 грн./кг.
Недільні торги тижня, що минув, можна було назвати одними з найкращих із початку року.
Підготувала Ольга ДЕМЧУК
Коментарі відсутні