35-річчя СШ №4: школи, що увійшла у сотню кращих в Україні

35-річчя СШ №4: школи, що увійшла у сотню кращих в Україні

Ранок 21 жовтня для шкільної сім’ї четвертої школи став ювілейним, нам — 35 років! Святкові заходи відкрила урочиста лінійка підняттям прапора України. Почесне право відкривати урочисті події було надано кращим учням, переможцям олімпіад, яких очолила заступник директора і вчитель-наставник Людмила Макарчук. Присутні слухали вітальне слово директора школи Валентини Сільвертюк та заступника директора з виховної роботи Ольги Кубашевич, яка ознайомила усіх із розкладом подій цього незабутнього яскравого дня. Кожен клас подарував своїй школі кімнатні квіти — аби поповнити колекцію зимового саду.


А далі день, як у калейдоскопі, ніс то навчальну цікавинку, то музичні сюрпризи, то зустрічі такі несподівані… Час швидко збіг до дзвінка з останнього уроку. Ніби бджілки у дружному вулику, діти обмінювалися враженнями та ще затримувались біля фотогазет класних колективів. Особливою популярністю користувався літопис школи у десяти томах та фотовиставка «Мої батьки — випускники моєї школи».
На святковий концерт прийшли багато гостей: представники міської влади, пенсіонери-ветерани школи, очільники навчальних установ міста, батьки, випускники різних років. Усі гості знайшли найкращі, щирі слова — вітання на нашу адресу. Найтеплішими й найріднішими словами подяки і вітання був сповнений виступ Тетяни Ващук, начальника управління освіти і науки.
Разом із ведучими концерту присутні у залі ніби гортали сторінки книги історії школи. Першу сторінку представив Сергій Чернишов. Це він із вчителями старенької четвертої школи та батьківським комітетом зуміли добитися початку будівництва нової сучасної школи. Наступні сторінки були переповнені фотофактами. Нинішні учні познайомилися з іменами Олександра Шуневича — першого директора нової школи, його наступника — Володимира Федорчука, заступників: Руслана Хрильова, Валентини Панової, Євгенії Фенске, Людмили Зінов’євої, Валентини Горбань, Любові Бортник.
На екрані з’являлися все нові фотографії, а за кадром чувся «голос школи», ніби живої істоти. Школа з наголосом засвідчила, що головне для неї — її мешканці: учні, вчителі, вихователі, батьки, обслуговуючий персонал.
Особливо гордиться освітній заклад здобутками колективу, адже на сьогодні — це спеціалізована, з поглибленим вивченням предметів і курсів, школа сприяння здоров’ю. І ось уже десять років — школа нового типу, що увійшла в число «100 кращих шкіл України».
Понад 20 педагогів були нагороджені на святі дипломами про присвоєння звання «Почесний вчитель школи» — за багаторічну педагогічну працю, творче ставлення до педагогічної діяльності, забезпечення високої результативності навчально-виховного процесу, активну участь у житті школи та з нагоди 35-річчя СШ №4.
На якусь мить сторінка на екрані завмирала, бо на сцені з’являлися артисти: маленькі і юні. Діти красиво та яскраво творили свято, дарували радість присутнім, вітали педагогів з ювілеєм.
У танці, у пісні, поетичним словом дякували державі, школі, своїм вчителям за щасливе дитинство, за можливість вчитися, зростати. А ми, освітяни, щиро раділи за щастя спілкуватися з вихованцями, тішилися їх здобутками, вміннями.
Ключ від нової школи отримує її директор О.П.Шуневич з рук Журбенка О.І. Фото вересень 1981 р.Як ніколи, вірилось, що посіяне впало на благодатний грунт, що стануть школярі, як і їх попередники, їх батьки-випускники, справжніми людьми, хорошими будівничими Батьківщини України.
До свята готувалися, як кажуть, усім миром. Не було байдужих, сторонніх, а були заклопотані, масово причетні. Залишається подякувати керівництву школи, що були на чолі підготовки незабутнього свята.
35 років — ще молода дата: є куди рости, розвиватися, долати нові вершини. Школа була, є і буде колискою дитинства, горнилом характерів і мудрості. Ювілейний для нас навчальний рік продовжується у трудових буднях, злетах, здобутках на кожному уроці. А свято додало нам сил і бажань працювати.
Надія ПАЛІЙ, вчитель