Житомир зустрів учасників «Ультрамарафону Вдячності», що єднає Україну та Польщу

Житомир зустрів учасників «Ультрамарафону Вдячності», що єднає Україну та Польщу

11 серпня в Києві стартував ультрамарафонський пробіг за маршрутом «Київ — Варшава». Пробіг завершиться 24 серпня — в День Незалежності України. Захід ініційовано до 31-ї річниці Незалежності України з метою висловлення величезної подяки Республіці Польща за підтримку і надану допомогу громадянам України та й нашій державі вцілому під час повномасштабного вторгнення російської федерації, а також, щоб показати стійкість та витримку Українського народу в спільній боротьбі.

13 серпня Житомир гостинно зустрів учасників «Ультрамарафону Вдячності». У центрі міста, на Майдані Соборному, привітати рятувальника Володимира Сковородку з Головного управління ДСНС України в м. Києві в супроводі команди підтримки зі складу спортсменів Головного управління ДСНС Житомирщини зібралися містяни, керівництво та особовий склад рятувальних підрозділів, а також засоби масової інформації. Про це повідомляє ГУ ДСНС України в Житомирській області.

«Це була моя ідея. Головне — подякувати таким чином дружній Польщі за надану українцям допомогу. За те, що відкрили свої кордони, впустили людей і донині їм допомагають. Чому саме в такий спосіб? Просто я не можу щось зробити інакше, ніж подякувати своїм характером, потом, кров’ю польському народу», — зазначив Володимир.

«Третій день ультрамарафону завершився на виїзді з Житомира у напрямку Новограда-Волинського. Того дня подолано 60 кілометрів, а загалом — 180 кілометрів із 800 запланованих. До кордону з Рівненщиною Володимира супроводжував фахівець Бердичівського ра-йонного Управління ДСНС, ультрамарафонець В’ячеслав Олішевський. Тож, побажаємо Володі здоров’я, сил та наснаги втілити в життя його дуже нелегкий задум, відчути момент легендарності, а також подолати рекорд, що увійде до «Національного реєстру рекордів України 2022», — йдеться в повідомленні.

Усі охочі також можуть доєднатися до благодійного забігу онлайн — «Ультрамарафон для всіх».

«Реєструєтеся на платформі, обираєте собі дистанцію та внесок, який бажаєте. Обов’язково пишете слова вдячності. Ці слова друкують, по дорозі їх міняємо і несемо до Варшави. Кошти підуть на спеціальне обладнання для водолазів-рятувальників, водолазів-піротехніків — це підводні дрони, підводні металошукачі, все потрібне, що нам скажуть, ми придбаємо», — говорить Володимир Сковородка.

\"Житомир

 

За матеріалами
ГУ ДСНС України
в Житомирській області