Важкоатлети готуються до чемпіонатів області та України

Важкоатлети готуються до чемпіонатів області та України

Ще жодного року літня спека та інші перешкоди не ставали на заваді тренуванням важкоатлетів Новоград-Волинської ДЮСШ ім. В.П. Єрмакова. Не стало винятком і непросте літо-2022. Під керівництвом тренерів Валерія Постіженка і Катерини Мезинцевої юні важкоатлети готуються гідно представити наше місто на обласних та Всеукраїнських змаганнях різного рівня.

Упродовж підготовчого періоду тренування проходять організовано і якісно. Регулярно відбуваються змагання з метою перевірки сил спортсменів перед відповідальними стартами.

«Війна змусила наших важкоатлетів, тренерів, обласну федерацію, керівництво ДЮСШ ім. В.П. Єрмакова та управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради вносити корективи у план підготовки. Наразі створюються всі необхідні умови, щоб наші спортсмени продовжували тренування та підготовку до обласних та Всеукраїнських змагань», — розповідає президент Федерації важкої атлетики Житомирської області та тренер місцевої ДЮСШ Валерій Постіженко.

«Багато наших спортсменів (хлопці та дівчата) на початку війни виїхали за кордон. Хтось із них там тренується, дехто не має такої можливості. Але до першого вересня, сподіваюся, всі наші важкоатлети повернуться додому. Ті спортсмени, які залишилися вдома, готуються до чемпіонату області, який відбудеться восени в Бердичеві, і чемпіонату України, що проходитиме у Хмельницькому також восени.

До речі, зараз із нами тренується і готується до чемпіонату Європи серед юніорів наш іменитий важкоатлет, вихованець Новоград-Волинської ДЮСШ ім. В.П. Єрмакова, майстер спорту України, чемпіон та призер чемпіонатів світу та Європи серед юнаків та юніорів, рекорд-смен Європи серед юнаків, багаторазовий чемпіон, призер та рекордсмен України Олег Ніколаєнко. Тренуючись поряд із ним, юні важкоатлети навчаються та набираються досвіду.

Завдяки управлінню у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради та підтримці місцевої ДЮСШ ім. В.П. Єрмакова, у наших спортсменів з’явилася можливість взяти участь у турнірі пам’яті Олександра Дідовця — нашого іменитого гирьовика, мого товариша та наставника. Адже звягельські важкоатлети — сильні і завжди прагнуть бути найкращими.

Разом — до нових перемог на спортивних змаганнях і до нашої найголовнішої спільної Перемоги. Слава Україні!» — наголосив Валерій Постіженко.

Підготував Олег БРЮХАНОВ
Фото Федерації важкої атлетики