Завершився чемпіонат Житомирщини: без наших у призерах…

Завершився чемпіонат Житомирщини: без наших у призерах…


У заключному 14-му турі чемпіонату Житомирської області з футболу (вища ліга) «Зоря» (Романів) удома перемогла ФК «Ярунь» — 2:0, і забезпечила собі звання чемпіона області. До речі, уперше в історії.
У переможців сезону-2022 — 31 очко: 9 перемог, 4 нічиї й одна поразка.





Особиста дуель претендентів на срібло — «Звягель-2» й ФК «Бердичів», що відбулася в Новограді, завершилася перемогою команди з Бердичева — 1:0.
Таким чином срібним призером став ФК «Бердичів». А звягельчани не змогли потрапити до призової трійки. Бронза — у ФК «Полісся-2» (Ставки).





Відзначимо, що в цьому турі нарешті здобув перемогу «Случ», здолавши на виїзді коростенський «Мал» — 2:1. Цей результат уже ніяк не позначився на турнірних перспективах «Случа», але все ж фінішувати приємніше з ноткою позитиву.





Отже, «Звягель-2» — 4 місце, ФК «Ярунь» — шосте, «Случ» — сьоме. Хоча команди до останнього боролися за збереження інтриги.





«Уже декілька років поспіль звання чемпіона Житомирщини з футболу визначається у заключному турі турніру.
Дякуємо нашим воїнам за можливість грати у футбол. Вітаємо учасників чемпіонату із завершенням сезону», — підводить підсумок Житомирська обласна асоціація футболу.





У першій лізі в останній момент не потрапив до числа півфіналістів (які далі в іграх «на виліт» змагатимуться за звання чемпіона) ФК «Ярунь-2».
Ярунчани на виїзді з рахунком 2:2 зіграли з «Оріоном» (Нова Борова) й пропустили вперед СК «Радовель». Не вистачило одного очка…





Отже, півфіналістами першості стали «Агро-Нива» (Народичі/Ласки), СК «Радовель», «Іванків-ГУНП» та «Полісся-3» (Ставки).





І останнім незакритим питанням обласного сезону залишається кубок. Перший фіналіст відомий. Це — «Полісся-2», яке в півфіналі вибило «Случ» (1:1, 1:1, 3:2 — пенальті).





Другий фіналіст визначиться в парі ФК «Бердичів» — «Звягель-2».
Олег БРЮХАНОВ