Валерій Скидан — у збірній туру Другої ліги, Вадим Лучка — кращий молодий гравець

Валерій Скидан — у збірній туру Другої ліги, Вадим Лучка — кращий молодий гравець


Осінню частину чемпіонату України гравцям ПФК «Звягель» вдалося завершити переможним результатом над другою командою таблиці — «Реалом Фармою» — 1:0.





Після такого успіху команда не залишилася без індивідуальних номінацій. Так, Валерій Скидан потрапив до збірної туру від ПФЛ та «Спорт Арени», а Вадим Лучка визнаний кращим молодим гравцем вік-енду в Другій лізі! За традицією, цитуємо колег.









Центральний захисник — Валерій Скидан





Господарі помінялися з одеситами домашніми матчами, поєдинок десятого туру відігравши ще напередодні в Одесі, а на кінець осінньої частини залишивши матч у Новограді-Волинському (номінального першого туру, проте грався він разом із 10-м ігровим днем). Виграти останній матч дебютного року в ПФЛ на своєму полі було питанням честі для ПФК «Звягель». При тому, що команда втратила через травму провідного захисника Кузнєцова. На його місце був переведений опорник Скидан-молодший — найстарший за віком гравець своєї команди. У зв’язці з Гуком він чудово відпрацював у центрі захисту, а ще виявився успішнішим за атакувальних гравців своєї команди. «Звягель» завдав по воротах одеситів 24 удари, але саме підключення Валерія на кутовий стало результативним.









Найкращий молодий гравець туру — Вадим Лучка





Травма Кузнєцова змусила тренерський штаб «Звягеля» використовувати В. Скидана не в опорній зоні, а в центрі захисту. Відповідно, перед Русланом Скиданом і Валерієм Близниченком виникла дилема: кого з креативних центрхавів (Ващишин, Авер’янов, Лучка чи Переходько) використати в центральному плацдармі. Рішення довіритися саме Вадимові — не найбільш очевидне. Для волинянина більш зручна позиція вінгера чи атакувального півзахисника, він за своєю суттю є більш креативним футболістом. Але проти «Реала Фарми» Лучка відіграв суворо й дисципліновано, «виконавши Пірло» під групою атаки. Несподіваний новий ракурс у грі цього 21-річного півзахисника.





За матеріалами ПФК «Звягель»