Звягель стане восьмим містом-побратимом Людвігсгафена (Німеччина)

Звягель стане восьмим містом-побратимом Людвігсгафена (Німеччина)


Про це повідомили на сайті німецької газети DIE RHEINPFALZ.





Пропонуємо ознайомитися з текстом неофіційного перекладу з німецької.





«Людвігсгафен укладе партнерство з українським містом Новоград-Волинський (Звягель). У понеділок більшість міської ради оприлюднила відповідну рекомендацію комітету партнерства від 21 листопада.





«Це має бути нашим обов’язком і честю допомагати», — сказала тоді речниця Соціал-демократичної партії Елеонора Гефнер, пояснюючи ініціативу своєї фракції. Новоград-Волинський, гарнізонне місто з приблизно 56 тисячами жителів, розташоване за 200 кілометрів на Захід від Києва на річці Случ.





Мер міста Ютта Штайнрук говорила про важливий сигнал про те, що партнерство є «хорошим знаком й історичним моментом». За зустріччю у Пфальцбау в Україні стежили в прямому ефірі в Інтернеті. ОБ сподівається на інавгураційний візит незабаром. Це — восьме місто-побратим Людвігсгафена.





Довідка: 27 жовтня Асоціація міст Німеччини опублікувала спільне звернення Президента України Володимира Зеленського та Федерального Президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра (Соціал-демократична партія Німеччини). Крім того, Маркус Леве, мер Мюнстера та президент Німецької асоціації міст, виступив із заявою про роль німецько-українських міст-побратимів у допомозі та відбудові в Україні.





«Сильні міста є основою демократії. Тому ми хочемо й надалі долучатися до зміцнення децентралізованих структур в Україні та надання конкретної підтримки адміністраціям», — наголосив Леве.





Новоград-Волинський — батьківщина народної поетеси Лесі Українки (1871-1913). У 1793 р. місто опинилося під владою росії й було перейменовано в Новоград-Волинський. Асоціація «Допомога дітям України — Райн Некар для Новограда-Волинського» діє в Новоград-Волинському регіоні з грудня 2014 року».





Відділ підтримки громадських ініціатив та енергоефективності міської ради