У Новороманівському ліцеї відкрили клас безпеки

У Новороманівському ліцеї відкрили клас безпеки


На Житомирщині втілюють у життя всеукраїнський проєкт зі створення Класів безпеки.





Так, 15 грудня новий клас безпеки урочисто відкрито в Новороманівському ліцеї Брониківської громади на Звягельщині. Відбулася подія за участі рятувальників, освітян, представниці Товариства Червоного Хреста України та голови сільради.





Класи безпеки — це спільний всеукраїнський проєкт ДСНС і МОН України, що втілюється в життя за сприяння місцевих громад та підтримки благодійників.





Тут — своєрідне дитяче безпекове середовище, де у невимушеній обстановці можна проводити заняття з використанням різних дитячих активностей та одночасно опановувати правила пожежної, мінної безпеки, дорожнього руху й цивільного захисту, вчитися надавати домедичну допомогу та діяти у різних надзвичайних і життєвих ситуаціях.





За словами керівника місцевого відділу освіти, молоді та спорту Світлани Павлюк, клас безпеки стане ще й корисним майданчиком для роботи психологів, зокрема, із дітьми внутрішньо переміщених осіб, які бачили на власні очі страхіття війни, а таких у громаді — 14.





Перший урок безпеки в новому класі був ознайомчим і особливим — зі святковим тортиком та подарунками від рятувальників. Діти отримали від партнерів ДСНС — дитячого фонду UNICEF — набір наочності, навчальної продукції з мінної безпеки та розмалювали містечко, в якому шукали вибухонебезпечні предмети, розгадували загадки з безпеки життєдіяльності.





ГУ ДСНС України у Житомирській області