Проведено нараду щодо вирішення проблемних питань наповнення бюджету міської територіальної громади

Проведено нараду щодо вирішення проблемних питань наповнення бюджету міської територіальної громади

Питання наповнення бюджету міської територіальної громади стало темою наради, яка відбулася під головуванням міського голови Миколи Боровця. Участь у ній взяли фахівці фінансового управління, управління містобудування, архітектури та земельних відносин, житлово-комунального господарства та екології, юридичного відділу Звягельської міської ради.




Йшлося про наповнення бюджету міської територіальної громади в умовах воєнного стану, стан економіки та проблемні питання стягнення заборгованості з плати за землю, плати за оренду майна комунальної власності тощо. Взято до уваги інформацію стосовно вжитих відділами міської ради заходів, зокрема, подання до суду на боржників, звірки даних із податковою службою.

У ході наради були порушені питання щодо налагодження співпраці органів місцевого самоврядування та контролюючих органів із метою збільшення надходжень до бюджету міської територіальної громади.

Міський голова наголосив, що робота має здійснюватися системно, забезпечуватися справедливий підхід. Адже в той час, як одні підприємці справно сплачують усі передбачені платежі та податки, інші — користуються майном та землями комунальної власності і мають значні заборгованості. Важливим інструментом у пошуку шляхів подолання проблем, з якими стикається громада у частині наповнення місцевих бюджетів, має стати тісна співпраця всіх органів влади.

Відділ інформації міської ради