Звягель — активний учасник Угоди мерів  в Україні

Звягель — активний учасник Угоди мерів в Україні

Більше ста мерів із різних куточків країни взяли участь у конференції високого рівня у Львові, яка має на меті окреслити перспективи підтримки ЄС для українських громад у контексті післявоєнного відновлення, Зеленої угоди та інших європейських ініціатив. До конференції «Угода мерів в Україні: працюємо разом над зеленим відновленням» приєдналися і представники Звягельської громади: міський голова Микола Боровець, заступниця міського голови Ірина Гудзь.




\"Звягель

Учасники долучались до тематичних панелей, мали можливість взяти участь у живій дискусії з основними національними та міжнародними партнерами задля впровадження проєктів щодо кліматичних змін та зеленої енергетики, поділитися досвідом їх впровадження у власних громадах, спільно обговорити перешкоди, виклики та перспективи. В ході роботи розглядалися проєктні ідеї від громад, питання зеленого курсу від представників профільних міністерств та міжнародних інституцій, орієнтованого на європейський зелений курс. Особлива увага приділялась євроінтеграції України та її відновленню.

Також на конференції «Угода мерів в Україні: працюємо разом над зеленим відновленням» відзначено 21 громаду, в тому числі — й Звягельську.

Угода мерів — це наймасштабніший у світі рух щодо клімату та енергії, що об’єднує тисячі місцевих органів влади, які добровільно взяли на себе зобов’язання щодо досягнення кліматичних і енергетичних цілей ЄС.

Болем у серцях присутніх відзивались порожні стільці в залі — місця мерів, які через війну, й, зокрема, окупацію, не змогли прибути на захід. І тим гостріше відчувається спільне прагнення зробити свій внесок у відбудову України — сильної, прогресивної та енергоефективної.

Відкриті обличчя, активність та ініціативність спікерів, модераторів та учасників, щире й відверте обговорення досягнень та труднощів вселяють непохитну впевненість в успішній реалізації запланованих проєктів та ініціатив.

Відділ інформації міської ради