Не словом, а ділом: представники української  діаспори з Німеччини передали реабілітаційне обладнання до Звягельської лікарні

Не словом, а ділом: представники української діаспори з Німеччини передали реабілітаційне обладнання до Звягельської лікарні

Співзасновник німецької благодійної організації Save Ukraine e.V. (Weinheim) Клаус Кеперт завітав до міста Звягель, щоб особисто передати реабілітаційне медичне обладнання КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня».




Пана Кеперта у Звягелі зустрів міський голова Микола Боровець.

«Такий тренажер є дуже цінним та сприятиме якісному наданню послуг із реабілітації пацієнтів. Дякуємо небайдужим людям з Німеччини за важливу підтримку Звягельської громади», — зазначив генеральний директор підприємства Василь Борис під час передачі обладнання.

Як зазначають у Save Ukraine e.V., один із найсучасніших динамічних тренажерів — сходи-бруси DST-8000 вартістю 24000 євро — вдалося викупити одразу на спеціальній виставці у місті Лейпциг, перед тим 6 квітня оголосивши відповідний збір.

«Ми назвали цей окремий проєкт «Save a life. Gehhilfe» (Збережи життя. Допоможи ходити), ініціатором проєкту стала юристка із Бучі Ольга Лябах, яка в березні минулого року була змушена з дітьми і домашніми тваринами тікати під обстрілами в Німеччину. Фактично одразу Ольга долучилася до нашої команди, і трохи згодом на благодійній основі погодилася стати керівником проєктів Save a life для українських медичних установ», — повідомила співзасновниця Save Ukraine e.V. Вікторія Фішер, українська німкеня родом із Хмельницької області.

По поверненню до України Ольга Лябах познайомилася під час однієї зі службових поїздок із генеральним директором Звягельської багатопрофільної лікарні паном Василем Борисом і записала разом із ним відеозвернення до німецьких лікарів, медпрацівників та небайдужих благодійників, у якому вони попросили німецьку сторону підтримати реабілітаційне відділення Звягеля необхідним обладнанням.

Зі слів Клауса Кеперта, важливий внесок у реалізацію цього проєкту вніс благодійний фонд HuManS, керівниками якого є подружжя з Дрездена — Katja та Andreas Mangold. Саме ці люди зголосилися першими підтримати проєкт і виділити на його реалізацію 17000 євро. Вікторія Йост, яка родом із Рівненщини, долучилася також до збору і виділила 2000 євро від спільноти українців у місті Майнц. Решту коштів команда Save Ukraine e.V. разом із паном Кепертом змогли зібрати, завдяки небайдужим німцям та українцям, і таким чином викупили тренажер для реабілітації поранених в Україні на виставці у місті Лейпциг.

Благодійна організація Save Ukraine e.V. заснована у квітні 2022 року ситуативно серед групи небайдужих до війни в Україні німців та українців. Основний напрямок діяльності організації — пошук і передача до профільних медичних установ та медиків на полі бою специфічного і дорогого медичного обладнання. Керівниками Save Ukraine e.V. є німецькі лікарі українського походження Вікторія Штельцер (лікар-гінеколог), Ольга Мазур (лікар-невропатолог) та Вікторія Фішер (викладач-перекладач німецької мови).

Save Ukraine e.V. регулярно відкриває кошти під окремі медичні проєкти, а також проводить інформаційну діяльність (фотовиставка Neu starten/Розпочати з нуля, конкурс дитячих малюнків Verlorene Kinderheit/Втрачене дитинство) і залучає меценатів шляхом проведення благодійних ярмарків, концертів та культурних заходів.

Познайомитися з німецькою благодійною організацією та її командою можна через Інтернет-сторінку: www.save-ua-life.de

Підтримати проєкти команди переказом з України, щоб завезти знову необхідну апаратуру до лікарень, можна через PayPal: save-ua-life@gmx.de

Разом — до перемоги не словом, а ділом!

Відділ інформації міської ради