У Звягелі відбулися заходи, присвячені Всесвітньому дню вишиванки

У Звягелі відбулися заходи, присвячені Всесвітньому дню вишиванки

Щорічно, у третій четвер травня, в Україні відзначають Всесвітній день вишиванки. Зазвичай у цей день українці, йдучи на роботу чи навчання, одягають вишиванки. У такий спосіб вони демонструють, що вишиванка — це одяг не лише на свята, адже вона є генетичним кодом українців.




\"У

День вишиванки покликаний зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Цей день спонукає кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку. Така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

\"У

Із цієї нагоди у Звягелі відбувся загальноміський мистецький захід «Оберігати. Вірити. Чекати.»

Також численні тематичні заходи проводилися у закладах освіти та культури. Зокрема, протягом двох днів на території Звягельського замку проходила мистецька акція «Фото у вишиванці» для містян та гостей громади. Кожен охочий міг сфотографуватись у національному одязі на території Звягельського замку.

\"У

Цього року Всесвітній день вишиванки — 18 травня. Він співпав із пам’ятними датами — Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та річницею виходу українських захисників із «Азовсталі».

 

Відділ інформації міської ради