Триває прийом заяв на виплату  одноразової матеріальної допомоги  на оздоровлення дітей (шкільного віку) військовослужбовців та загиблих захисників

Триває прийом заяв на виплату одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення дітей (шкільного віку) військовослужбовців та загиблих захисників

Управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради інформує жителів громади про хід надання одноразової допомоги з бюджету громади на оздоровлення дітям учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, бойових дій, у зв’язку із військовою агресією російської федерації, загиблих та зниклих безвісти Захисників і Захисниць України, осіб, які беруть участь у бойових діях, у зв’язку із військовою агресією російської федерації.

Станом на 10.07.2023 р., відповідно до рішення міської ради №868 від 01.06.2023 р., прийнято 1362 заяви, виплачено матеріальну допомогу на суму понад 4,5 млн грн. Наступне зарахування коштів буде здійснено після засідання виконавчого комітету 12.07.2023 р.

Зверніть увагу, у Положенні про надання адресних грошових допомог громадянам Звягельської міської територіальної громади розширили перелік дітей, які можуть отримати допомогу на оздоровлення. Тепер, завдяки змінам до Положення, ухваленим рішенням міської ради №906 від 28.06.2023 р., таку допомогу зможуть отримати й ті діти, які проживають у старостинських округах нашої громади, але через відсутність там шкіл, навчаються в сусідніх селах, які не відносяться до Звягельської громади. Батькам таких дітей до пакету документів для надання допомоги потрібно додати довідку, видану відповідним старостою, що засвідчує факт проживання дитини у старостинському окрузі Звягельської міської територіальної громади.

Ще одним доповненням до Положення є те, що допомога надаватиметься дітям, яким протягом 2023 року виповнюється 7 років.

Випускникам 9, 11 класів допомога надаватиметься до кінця терміну прийому заяв при наявності довідки з ліцею/гімназії про те, що учень (учениця) дійсно навчався у закладі у 2022-2023 р. та випустився з 9 (11) класу.

Заяви на отримання допомоги приймаються до 31 серпня 2023 року (включно) у приміщенні Дія Центру по вул. Шевченка, 20, у каб. №132 (І поверх).

Управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту наголошує, що підтвердженням статусу осіб, які беруть участь у бойових діях, у зв’язку із військовою агресією рф, є посвідчення УБД, видане не раніше 2014 року, а у разі його відсутності, — довідка, в якій зазначено, що вона є підставою на отримання статусу учасника бойових дій.

Відділ інформації міської ради