Заряджені гідністю та жагою свободи

Заряджені гідністю та жагою свободи

У Звягелі відбулися заходи до Дня Гідності та Свободи.

21 листопада виповнилося 10 років із дня початку Революції Гідності. Українці вже вдесяте відзначили День Гідності та Свободи в умовах війни.




Згідно з Указом Президента України №872/2014 від 13.11.2014 року, цей день установлено «з метою збереження та донесення до сучасного та майбутнього поколінь інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, утвердження ідеалів свободи й демократії, а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004-го й у листопаді 2013-го-лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору».

Із нагоди Дня Гідності та Свободи очільники Звягельської громади та району поклали квіти до Меморіалу загиблим учасникам АТО/ООС, пам’ятника борцям за волю України, могили Олександра Балюка — нашого земляка, героя Небесної Сотні, який похований у с. Пилиповичі.

Також у Сквері пам’яті пройшов патріотичний реквієм «Янголи пам’яті».

На знак вшанування величного подвигу наших земляків під час хвилини мовчання поіменно вшанували Героїв, які поклали життя за незалежність України, тих, для кого Гідність і Свобода були найважливішими цінностями.

На Алеї пам’яті відкрили нові світлини загиблих захисників України, а членам їхніх сімей вручили нагородні документи щодо присвоєння посмертно звання «Почесний громадянин Звягеля» загиблим воїнам.

\"Заряджені

Почесну місію виконала в.о. міського голови, секретар міської ради Оксана Гвозденко.

За мужність і відвагу при захисті Вітчизни, відповідно до рішень Звягельської міської ради №1031 від 26.10.2023 р. та №1057 від 09.11.2023 р., звання «Почесний громадянин Звягеля» посмертно присвоєно:

ДАРМОГРАЮ Максиму Анатолійовичу;


КОПАЧУ Ярославу Миколайовичу;


МИЗІ Володимиру Олександровичу;


НАЗАРЕНКУ Валентину Тимофійовичу;


НАПОЛЬСЬКОМУ Андрію Леонідовичу;


РОМАНОВУ Олександру Олеговичу;


СИДОРЧУКУ Олександру Анатолійовичу;


СКАКОВСЬКОМУ Миколі Болеславовичу;


СМОЛІ Юрію Леонідовичу;


СУХОВЕЦЬКОМУ Владиславу Віталійовичу.


Вони назавжди залишаться в нашій пам’яті символом незламності, мужності та самопожертви на благо Батьківщини та українського народу.

Цього року День Гідності і свободи проходить під гаслом: ЗАРЯДЖЕНІ ГІДНІСТЮ ТА ЖАГОЮ СВОБОДИ, адже, як ніколи, наша зброя заряджена нашою гідністю і жагою свободи.

Гідність і Свобода — це те, за що ми боремося і що надає нам силу. Те, що нас єднає і що ми виявляємо навіть у найважчі періоди нашої історії. Те, що втримало нашу оборону в найскладніші часи і що дасть нам силу вибороти Перемогу.

Слава Україні!

Слава її Героям!

Відділ інформації міської ради