Микола Боровець взяв участь у засіданні Міжвідомчої наради щодо створення  та функціонування індустріальних парків

Микола Боровець взяв участь у засіданні Міжвідомчої наради щодо створення та функціонування індустріальних парків

Міський голова Микола Боровець взяв участь у засіданні Міжвідомчої наради щодо створення та функціонування індустріальних парків, яке відбулося 15 листопада у Житомирі. Захід проходив за участі народних депутатів України та представників профільних міністерств.




У ході засідання обговорили законодавче забезпечення індустріальних парків, зокрема, й підзаконні акти щодо їх реєстрації та функціонування; ознайомилися з успішним досвідом громад у розвитку індустріальних парків у Вінниці, Львові, Білій Церкві, досвідом залучення інвестицій та розвитку індустріальних парків Житомирської області; детально розглянули питання створення та функціонування індустріальних парків регіону: «Житомир-Схід», «Коростень», «Малин-Захід»; проаналізували особливості проєктування, монтажу та приєднання індустріальних парків до електромереж, мереж газопостачання, водопостачання та водовідведення.

У Житомирській області наразі функціонує три індустріальних парки (створені ще у 2018-2020 роках), триває робота над створенням ще чотирьох таких осередків.

У Звягельській громаді також планується створення індустріальних парків. Відповідно до рішення Звягельської міської ради від 21.10.2021 р. №345, управлінню містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради з метою створення індустріального парку надано дозвіл на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення ділянки площею 151,4566 га за межами с. Великий Молодьків та ділянки загальною площею 39,7459 га за межами с. Наталівка.

Відкриття індустріальних парків на території громади дозволить створити нові робочі місця, сприятиме перенесенню потужностей підприємств за межі міської зони, збільшить залучення інвестицій, підвищить рівень екологічної безпеки.

Крок за кроком змінюємо громаду на краще, робимо її привабливішою для інвесторів та комфортнішою для жителів.

Працюємо далі!

Відділ інформації міської ради