Старости старостинських округів Звягельської МТГ прозвітували про роботу в 2023 році

Старости старостинських округів Звягельської МТГ прозвітували про роботу в 2023 році

Звіт про роботу старости великомолодьківського старостинського округу Лариси Левчук за 2023 рік

 

Загальна територія старостинського округу складає 4999,4 га. До старостинського округу входять 3 населені пункти: села Великий Молодьків, Груд, Багате.

На території старостинського округу проживає 1220 осіб.

У тісній співпраці з працівниками РТЦК та СП працювали щодо оповіщення мобілізованих. Налагоджена співпраця зі службою у справах дітей міської ради, спільно проводилися перевірки та рейди в сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах. Проводилася робота з підтримки громадян пільгової категорії.

У зимовий період проводилася робота з очистки від снігу вулиць населених пунктів та шляхів сполучення між селами. До роботи долучалися місцеві підприємці: ФГ «Золотий Нектар» (Черевко В.В.) та ФГ «БАУР-ММ» (Медведєв О.М.).

Проведено благоустрій території: прибирання, обкошування двох кладовищ, грейдерування доріг із частковою підсипкою та прокладено асфальтне покриття дороги на вул. Садова в с. Великий Молодьків довжиною 945 м на суму 6 млн 464,5 тис. грн.

У 2023 році видано 675 довідок, проведено 44 нотаріальні дії, в т.ч. — 11 заповітів.

У селі Великий Молодьків працює Бібліопростір «ПАЗЛ» та заклад клубного типу — Будинок культури с. Великий Молодьків.

Працює амбулаторія загальної практики сімейної медицини в с. Великий Молодьків, у с. Груд функціонує пункт «Здоров’я», який обслуговує 530 жителів, функціонує програма «Профілактика інфекційних та неінфекційних хвороб, залучення громад» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в межах проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні».

На території старостату також діє Великомолодьківська гімназія, де навчається 136 дітей. ЗДО «Сонечко» відвідує 35 дітей.

Проводяться благодійні ярмарки, концерти, випікаються солодощі для підтримки ЗСУ.

Вдалося здійснити низку робіт за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади у закладах освіти, культури, охорони здоров’я.

У ЗДО «Сонечко» зроблено ремонт каналізаційної системи харчоблоку, придбано устаткування, встановлено систему очистки води на суму 528 тис. грн. Замінено сантехніку на суму 12 тис. грн.

На поточний ремонт укриття (споруди подвійного призначення) Будинку культури с. Великий Молодьків виділено 540 тис. грн, на зовнішній дренаж та утеплення будівлі Будинку культури с. Великий Молодьків виділено 380 тис. грн.

У бібліопросторі «ПАЗЛ» с. Великий Молодьків зроблено поточний ремонт приміщення (заміна електропроводки) на суму 38,1 тис. грн.

За підтримки управління культури і туризму міської ради Звягельська бібліотека виграла важливий грантовий проєкт — «Активна громада — сталість розвитку сільських територій. Молодіжний простір. Молодь діє» — на загальну суму 20 тис. євро. Завдяки вищезазначеному проєкту, буде створений молодіжний сучасний простір у с. Великий Молодьків.

Передплатили періодичних видань на суму 4,9 тис. грн, при-
дбали 99 примірників книг на суму 
12,9 тис. грн, передано з бібліотеки ім. Лесі Українки 1055 примірників книг на суму 26,4 тис. грн.

Для амбулаторії №10 с. Великий Молодьків виділено з бюджету громади на реконструкцію електричного котла на твердопаливний котел кошти в сумі 250 тис. грн, проведено ремонтні роботи мереж водопостачання та водовідведення на суму 195 тис. грн; зроблено поточний ремонт приміщення АЗПСМ №10 на суму 62,8 тис. грн. Загальна сума коштів, виділених із бюджету громади для амбулаторії, становить 507,8 тис. грн.

У Великомолодьківській гімназії усунуто аварію на теплотрасі на загальну суму 594,2 тис. грн, придбано генератор на загальну суму 39,5 тис. грн, закуплено лінолеум для актової зали на загальну суму 50 тис. грн. Придбано фарбу для підлоги та стін, відремонтовано комп’ютерну техніку на суму 33,3 тис. грн.

Меценати ФГ «Золотий Нектар», ФГ «БАУР-ММ» та ПП «Світоч» закупили фарбу для підлоги в класні кімнати, панелей та жалюзі на загальну суму 63 тис. грн, придбано телевізор на суму 12,1 тис. грн.

Мешканці округу надали Великомолодьківській гімназії в подарунок піаніно та телевізор, а від батьківської спільноти — дві магнітномаркерні дошки та стенд на суму 10,1 тис. грн.

За рахунок коштів, передбачених на потреби виборчих округів, виділено 300 тис. грн на закупівлю крісел в актову залу, телевізорів та акустичної системи.

ТОВ «Церсаніт Інвест» благодійно надав плитку кахельну.

Незважаючи на складні умови воєнного часу, питанням благоустрою населених пунктів приділялася значна увага. Налагоджено вивіз сміття від жителів сіл Груд, Великий Молодьків, закуплено сміттєві баки.

Проведено ямковий ремонт дороги з твердим покриттям на вулицях Шевченка, Миру, Ухтінська, Соборна. Виділено кошти на будівництво асфальтного покриття дороги на вул. Садова в с. Великий Молодьків довжиною 945 м. на суму 6 млн 464,5 тис. грн. Встановлено зупинку громадського транспорту в с. Великий Молодьків.

Проведено поточний ремонт кладовищ у с. Груд (облаштовано паркан на суму 196,6 тис. грн), а також поточний ремонт кладовища в с. Великий Молодьків (облаштовано паркан на суму 197,1 тис. грн). За рахунок коштів, передбачених на потреби виборчих округів, виділено 194,5 тис. грн на поточний ремонт ритуального майданчика.

Проведено поточний ремонт водоприймальної каналізації с. Великий Молодьків та Груд.

У старостинському окрузі працює соціальний робітник Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), який обслуговує одиноких громадян.

Працює головний спеціаліст міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Звягельської міської ради, проводить спортивно-масову роботу, організовує змагання на території Великомолодьківського старостинському округу.

Проводилася робота щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам. Відбувалися фізкультурно-оздоровчі заходи, змагання та тренування молоді з різних видів спорту за участі ГО спортивного клубу «Молодість».

Меценати Великомолодьківського старостинського округу П(ПО)СП «Світоч», ФГ «Золотий Нектар» (Черевко В.В.), ФГ «БАУР-ММ» (Медведєв О.М.) до різдвяних і новорічних свят виділили 12 тис. грн для Великомолодьківської гімназії на портьєри. Також меценати закупили новорічні подарунки у ЗДО «Сонечко» та Великомолодьківську гімназію на суму 17100 грн.

Підприємці, фермери, жителі, церкви старостинського округу і надалі допомагають і підтримують ЗСУ (продукти харчування, передача та ремонт автомобілів), не стоїмо осторонь, разом підтримуємо та донатимо.

Дякую захисникам і захисницям, які стали на захист нашої Батьківщини, кожному жителю нашого старостинського округу, адже, напевно, немає жодного домогосподарства, яке б не долучалося до допомоги захисникам України та постраждалим територіям нашої Батьківщини, яскравим прикладом є збір благодійної допомоги для жителів Херсонщини та Харківщини, які знаходяться в зоні бойових дій. Дякую підприємцям, фермерам, які допомагають робити наше село кращим та комфортнішим.

Також дякую міському голові Миколі Боровцю, депутатам, виконавчому комітету міської ради, керівникам усіх служб та установ Звягельської міської ради. Разом все подолаємо і переможемо!

Лариса ЛЕВЧУК
староста Великомолодьківського старостинського округу

 

Звіт про роботу старости Пилиповицького старостинського округуНадії Панфелюк за 2023 рік

Старости старостинських округів Звягельської МТГ прозвітували про роботу в 2023 році

Згідно із законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування» та Положення про старосту Новоград-Волинської міської територіальної громади, надаю звіт про проведену роботу за 2023 рік.

У своїй роботі на посаді старости Пилиповицького старостинського округу керуюсь Конституцією та Законами України, Указами і Розпорядженнями Президента України, Постановами та Розпорядженнями Кабінету Міністрів України, Статутом Звягельської міської територіальної громади, Регламентом роботи виконавчих органів міської ради та виконавчого комітету, Регламентом Звягельської міської ради восьмого скликання, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок діяльності та взаємовідносин із міською радою, її виконавчим комітетом, виконавчими органами міської ради, посадовими особами та громадою.

Загальна територія старостинського округу складає 4630,7 га.

До старостинського округу входять чотири населені пункти: село Пилиповичі, село Анета, село Городище, село Степове.

Загальна площа населених пунктів складає 643 га.

На території старостинського округу проживає 1605 осіб.

За 2023 рік народилися — 6 дітей, померли — 19 осіб.

Постійно в тісній співпраці з працівниками РТЦК та СП працювали щодо оповіщення мобілізованих. Дітей призивного віку поставлено на облік. Налагоджена співпраця зі службою у справах дітей, спільно проводилися перевірки та рейди в неблагополучних сім’ях.

Постійно проводилася робота з підтримки громадян пільгової категорії. Працювали з благодійними фондами «Нехай твоє серце б’ється», «Світ на долоні» щодо забезпечення продуктовими наборами громадян, які потребують допомоги.

Проведено благоустрій території: прибирання, обкошування чотирьох кладовищ; грейдерування доріг із частковою підсипкою.

  1. У 2023 році:

видано довідок різного характеру — 585 шт.;

проведено 53 нотаріальні дії, в т. ч. — 10 заповітів;

проведено та надано 59 актів обстеження;

видано 11 характеристик на громадян.

Завдячуючи рішенням, які приймали депутати міської ради в 2023 році, вдалося здійснити низку робіт за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади у закладах освіти, культури, охорони здоров’я.

  1. Серед зробленого:

для Пилиповицького ліцею: закуплено стільці на суму 100 тис. грн; проведено ремонт даху котельні, складу на суму 487 тис. грн; проведено протипожежне просочення даху ліцею на суму 189 тис. грн;

для Будинку культури: проведено поточний ремонт фасаду Будинку культури за адресою вул. Довженка, 1-А , с. Пилиповичі, на суму 740,0 тис. грн; проведено поточний ремонт фасаду Будинку культури за адресою вул. Довженка, 1-А , с. Пилиповичі, на суму 296,0 тис. грн;

для поточного ремонту споруди подвійного призначення — Будинку культури за адресою: вул. Довженка, 1-А, с. Пилиповичі, виділено 835 тис. грн (водовідведення, вентиляція, косметичний ремонт);

— медицина: придбано апарат УЗД для Пилиповицької АЗПСМ на суму 150,0 тис. грн (100,0 тис. грн виділено міською радою; 50,0 тис. грн надано комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Звягельської міської ради);

поліцейська станція: у частині адмінприміщення старостинського округу проведено капітальний ремонт на суму 300 тис. грн для розміщення поліцейської станції; придбано автомобіль; закуплена оргтехніка та меблі. В адмінприміщенні проведено поточний ремонт вхідної частини порогу на суму 111 тис. грн;

кладовища: проведено поточний ремонт огорожі на кладовищі №2 в селі Пилиповичі на суму 105 тис. грн; виготовлено проєкти землеустрою з розширенням меж на 4 кладовищах старостинського округу; проведено ремонт огорожі кладовища в селі Городище на суму 197 тис. грн;

дороги: проведено капітальний ремонт дороги на вулиці Довженка в селі Пилиповичі (840 метрів); проведено капітальний ремонт дороги на вулиці Шкільна в селі Пилиповичі (400 метрів); прийнято рішення міської ради про прийняття дороги «Майстрів-Анета» у комунальну власність громади. Проведено підсипання цієї дороги. 24.11.2023 року запустили перший рейс автобуса. Встановлено три зупинки громадського транспорту.

Надано та встановлено 20 контейнерів для сміття в населених пунктах Пилиповичі та Степове на суму 122,4 тис. грн. Вивезення сміття проводиться щомісяця.

За кошти, передбачені на потреби виборчих округів, згідно з пропозицією депутата міської ради Прищепи С.М.:

проведено благоустрій у центрі села Пилиповичі на суму 163 тис. грн;

закуплено жалюзі для ДНЗ «Калинка» на суму 60 тис. грн;

закуплено спортивний майданчик в с. Городище на суму 76 тис. грн.

Підготовлено пакет документів (рішення, акти) та проведено зрізання аварійних дерев понад трасою «Київ-Чоп».

Від початку війни і донині проводяться роботи щодо фінансової підтримки ЗСУ у всіх населених пунктах.

За два роки повномасштабної війни майже мільйон гривень зібрано жителями громади для потреб ЗСУ.

Благодійні кошти направляли на придбання двох машин, дрона, шини, запчастини до машин, господарські, гігієнічні товари та медикаменти.

Місцевий волонтер Костянтин Бондарчук особисто завозив необхідне у різні бригади нашим односельцям, які воюють. Тільки за січень 2024 року зібрано 100 тисяч гривень, за які куплено пульт та станцію управління дронами та запчастини до машин.

Висловлюю слова подяки міському голові Миколі Боровцю, секретарю міської ради Оксані Гвозденко, депутатському корпусу, всім управлінням та відділам міської ради, місцевим підприємцям, які приймали рішення та працювали для досягнення зазначених результатів.

Надія ПАНФЕЛЮК
староста Пилиповицького старостинського округу