Звіт про роботу старости  Майстрівського старостинського округу Геннадія Челядіна за 2021-2023 роки

Звіт про роботу старости Майстрівського старостинського округу Геннадія Челядіна за 2021-2023 роки

Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Положенням про старосту, рішенням Новоград-Волинської міської ради №336 від 21.10.2021 року, іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок його діяльності, звітую про свою роботу на посаді старости Майстрівського старостинського округу за період 2021-2023 років (але з 24 лютого 2022 року по листопад 2023 року проходив службу в лавах ЗСУ). Основним завданням, щоб розвивалася наша громада, у майбутньому, після закінчення війни в нашій країні, я бачу створення нових підприємств, а, відповідно, і нових робочих місць.

 

Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Положенням про старосту, рішенням Новоград-Волинської міської ради №336 від 21.10.2021 року, іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок його діяльності, звітую про свою роботу на посаді старости Майстрівського старостинського округу за період 2021-2023 років (але з 24 лютого 2022 року по листопад 2023 року проходив службу в лавах ЗСУ). Основним завданням, щоб розвивалася наша громада, у майбутньому, після закінчення війни в нашій країні, я бачу створення нових підприємств, а, відповідно, і нових робочих місць.

Як член виконавчого комітету територіальної громади, беру участь у засіданнях виконавчого комітету міської ради, де представляю інтереси жителів сіл старостинського округу. Виконуючи доручення міської ради, міського голови та виконавчого комітету, інформую їх про виконання доручень. Відповідно до своїх повноважень, щочетверга здійснював прийом громадян, надавав консультації та рекомендації щодо вирішення проблем різного характеру.

Здійснюється моніторинг стану дотримання прав громадян і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житлово-комунального господарства, реалізації ними права на працю та медичну допомогу.

Надається допомога жителям щодо переадресації заяв різного характеру, пропозицій, інформацій посадовим особам старостинського округу та до виконавчого комітету.

Як і раніше, в старостинському окрузі здійснюється погосподарський облік, видаються довідки у межах наданих повноважень для оформлення субсидій, компенсацій, видаються довіреності та виконуються інші нотаріальні дії (посвідчення підпису, посвідчення копій документів, оформлення заповіту).

На території Майстрівського старостинського округу розташовані комунальні заклади, які утримуються за рахунок 
бюджету Звягельської територіальної громади:

☞ Майстрівська філія Пилиповицького ліцею Звягельської міської ради;

☞ приміщення клубу в с. Майстрів;

☞ приміщення клубу в с. Маковиці;

☞ приміщення медичного пункту тимчасового базування КНП ЦПМСД у с. Маковиці Звягельської міської ради;

☞ приміщення медичного пункту тимчасового базування КНП ЦПМСД у с. Майстрів Звягельської міської ради;

☞ приміщення медичного пункту тимчасового базування КНП ЦПМСД у с. Майстрова Воля Звягельської міської ради;

☞ адміністративне приміщення старостинського округу в с. Майстрів.

  1. Аналіз динаміки населення

Отже, станом на 01.01.2024 року, на території Майстрівського старостинського округу, до складу якого входять 3 населені пункти, а саме: с. Майстрів, с. Майстрова Воля та с. Маковиці, проживає 1320 осіб: с. Майстрів — 497; с. Майстрова Воля — 476; с. Маковиці — 347 осіб.

На території старостинського округу в 2023 році народилися 8 дітей, померли 16 осіб.

Із початку запровадження воєнного стану старостинський округ приймав на своїй території внутрішньо переміщених громадян. Нині залишилися та проживають 7 осіб, 3 з яких діти. Велика увага приділялась організації надання гуманітарної допомоги ВПО (овочі, продукти харчування, засоби гігієни).

Узагальнимо минулорічну роботу за наступними підпунктами

  • Місцеве самоврядування

Робота старостинського округу проводиться відкрито, в інтересах громади. Забезпечується в межах повноважень та фінансової можливості старостинського округу вирішення питань жителів, пошук методів і підходів до розв’язання назрілих, гострих, життєвих питань.

За 2023 рік старостинським округом видано населенню:

☞ довідок різного характеру — 183;

☞ зареєстровано нотаріальних дій — 42;

☞ актів обстеження матеріально-побутових умов — 28;

☞ актів виїзду — 7.

Проводив співпрацю з працівниками РТЦК та СП щодо оповіщення мобілізованих.

Як правило, всі звернення я розглядаю особисто, веду прийом громадян, незважаючи на встановлений графік. Переймаюся проблемами виборців громади, все роблю, аби позитивно вирішити порушені проблеми.

Життя не стоїть на місці і вимагає від нас, особливо влади, йти в ногу з ним, роз’яснити людям питання, які їх хвилюють, та допомагати у вирішені виконавчих проблем. Минулі роки були дуже напруженими роками нашої спільної діяльності.

  • Культура, спорт

У Майстрівському старостинському окрузі працює сільський клуб у с. Майстрів та у с. Маковиці, бібліотека-філія №4, с. Майстрів.

Заклади культури спрямовують роботу на розвиток художньої творчості, виявлення обдарованої молоді і залучення її до роботи в гуртках. Виходячи з власних умов і можливостей та інтересів жителів, здійснюємо підготовку і проведення тематичних, ігрових, танцювально-розважальних заходів і програм.

Протягом звітного періоду організовано та проведено свята, Дні села, виставки, мітинги, майстер-класи, бесіди, ігрові програми, екскурсії, круглі столи, організовано дозвілля різних груп населення та інші культурно-розважальні програми.

У клубі села Майстрів проведено капітальний ремонт даху та заміну вікон і дверей.

Також власними силами та з допомогою депутата Широкопояса О.Ю. здійснені роботи з облаштування обігріву приміщення клубу та безперебійної роботи котла.

Здійснено благоустрій кладовищ сіл Майстрів та Майстрова Воля.

У селах старостинського округу відбувалися благодійні концерти на підтримку ЗСУ. Заходи підготували і провели працівники і талановита молодь сіл.

  • Бібліотека. Бібліопростір «КРОК» села Майстрів

Сільська бібліотека обслуговує населення округу — 253 читачів. Бібліотека має 2 комп’ютери та ноутбук із вільним доступом до Інтернету.

У 2021-2023 роках діяльність бібліотеки була зосереджена на обслуговуванні користувачів з урахуванням їх інтересів, забезпеченні вільного доступу до інформації, активізації інформаційної діяльності в умовах воєнного часу.

Книжковий фонд бібліотеки складає 4250 примірників.

  • Освіта

Заклади освіти представлені Майстрівською філією Пилиповицького ліцею.

У школі на сьогодні здобувають освіту 25 учнів.

Протягом 2021-2023 років налагоджено співпрацю із закладами освіти, що знаходяться на підвідомчій мені території. Постійно брав участь в обговоренні різних питань.

  • Соціальна сфера

Постійно співпрацюємо зі службою у справах дітей, проводимо спільно перевірки та рейди у сім’ях, що потрапили у складні життєві обставини. Проводиться підтримка громадян пільгових категорій.

На обліку перебуває: 7 дітей-сиріт; 7 дітей під опікою; 8 сімей (18 дітей), які перебувають у складних життєвих обставинах; 1 учасник бойових дій на території інших держав.

Протягом року проводив доставку продуктових наборів за місцем проживання для багатодітних родин та сімей із дітьми, що опинилися у СЖО, а також підопічним, які перебувають на обслуговуванні у соціальних працівників терцентру соціального обслуговування.

  • Благоустрій

Шляхом організації толок у старостинському окрузі, залученню до співпраці підприємців та агровиробників протягом року проводилися роботи з благоустрою сіл. Завдяки активним мешканцям, працівникам старостинського округу, працівникам культури, освіти, медицини відбувалося прибирання на кладовищах у селах Майстрів та Майстрова Воля, у скверах, на узбіччях доріг, дитячих та спортивних майданчиках, викошування трави, вирізання молодої порослі дерев та чагарників, проведення інформаційної та роз’яснювальної роботи щодо поводження зі сміттям.

Разом із працівниками культури проводилося прибирання братських могил та косметичний ремонт пам’ятників і обелісків.

У селі Майстрів, Майстрова Воля та Маковиці проведено планове грейдерування доріг, за сприяння начальника управління житлово-комунального господарства та екології міської ради Олега Годуна та директора ТОВ «Новоград-Волинські шляхи» Віталія Табалюка.

У зимовий період проводиться очистка дороги від снігу, в цьому нашому округу допомагає Віталій Станіславович Табалюк.

Здійснено благоустрій та озеленення футбольного поля.

Також у старостинському окрузі в другу середу місяця здійснюється вивіз побутового сміття, відповідно до укладених договорів.

Для зручності транспортного сполучення жителів сіл Майстрів із м. Звягель відновлено рух автобуса за маршрутом №12 («Дружба»-Майстрів), який курсує тричі на день.

  1. Волонтерська діяльність Майстрівського старостинського округу

Майстрівський старостинський округ активно бере участь у волонтерському русі, а саме:

☞ акція «Паска для українського захисника» (до Великодня), було передано понад 100 пасок українським військовим;

☞ жителі Майстрівського округу постійно збирали та збирають допомогу (продукти та овочі) для військовослужбовців місцевого батальйону ТРО і не тільки;

☞ збирали овочі на борщові набори для військових;

☞ проводили збір коштів для ЗСУ.

  • Інформування населення

Основними каналами комунікації для оперативного реагування та інформаційного охоплення більш широкого кола учасників є мережа Facebook, зокрема, сторінка «Майстрівський старостинський округ», спільнота у Viber «Майстрівський старостинський округ».

Звітуючи сьогодні перед вами про свою роботу, сподіваюся на вашу допомогу та підтримку у вирішенні нагальних проблем Майстрівського старостинського округу в 2024 році.

Основні напрямки роботи на 2024 рік:

☞ проведення капітального ремонту приміщення медичного пункту тимчасового базування КНП «ЦПМСД» Звягельської міської ради в с. Майстрова Воля (проєктно-кошторисна документація виготовлена, потребує коригування);

☞ капітальний ремонт вуличного освітлення в с. Майстрова Воля (проєктно-кошторисна документація виготовлена, потребує коригування);

☞ облаштування камер відеофіксації швидкості руху на відрізку дороги від траси Ч49 до с. Ярунь через с. Майстрова Воля;

☞ проведення капітального ремонту вулиці Полянського в с. Майстрів;

☞ будівництво водозабірної свердловини (бювету) для питної води в с. Маковиці;

☞ перенесення захоронення (могили) лейтенанта Возжилова І.М. (охоронний номер 2217) із лісу біля с. Майстрова Воля на територію кладовища с. Майстрова Воля;

☞ проведення поточного ремонту внутрішніх приміщень клубу в с. Майстрів;

☞ відновлення роботи групи короткотривалого перебування дітей «Барвінок» ДНЗ №15 «Грайлик» в с. Майстрів.

Усе це можна буде втілити в життя, якщо буде мир у країні, будемо здорові, буде співпраця, благодійна допомога від небайдужих, фінансова підтримка від влади та особистий внесок жителів округу.

Хочу подякувати за довіру, підтримку і співпрацю всім жителям Майстрівського старостинського округу, міському голові, депутатському корпусу Звягельської міської ради, сільгоспвиробникам, підприємцям, усім, хто допомагав вирішувати нагальні проблеми життєдіяльності округу, покращував і примножував добробут наших сіл і громади в цілому.

Оцінюючи досягнуте, знаючи проблеми, сподіваюся, що разом із вами будемо активно вести пошук шляхів їх вирішення, щоб забезпечити прискорення позитивних зрушень. Хочу відмітити, що для вирішення деяких питань, треба бажання всіх нас — зробити наші села кращими.

Також хочу запевнити, що я і надалі братиму активну участь у громадському житті нашої громади та продовжуватиму відстоювати інтереси Майстрівського старостинського округу.

Бажаю всім успіху та витримки, щоби дожити до кращих часів, аніж ті, які ми зараз із вами переживаємо!

Надіємося, що у 2024 році старостинський округ не буде обділений увагою зі сторони Звягельської ТГ.

Геннадій ЧЕЛЯДІН
староста Майстрівського старостинського округу