«Наразі коти, а завтра можуть бути люди!» Містяни чекають дій від поліції за жорстоке поводження з тваринами

«Наразі коти, а завтра можуть бути люди!» Містяни чекають дій від поліції за жорстоке поводження з тваринами

Цього тижня містян вразив свавільний і жорстокий випадок — у центральній частині Звягеля, дворі по вулиці Соборності, 7, якийсь нелюд (чи їх було декілька), обрізав хвости двом безпритульним котам, які тут живуть. Про це «Звягель-інфо» розповіла одна з мешканок:

«Їх було четверо: дві киці і два котики, ми їх восени стерилізували всіх. Одного котика потім не стало. Пізніше кицю в підвалі знайшли мертвою. Двоє залишилися, й днями таке з ними сталося. Вони ні до кого не йшли, ховалися в підвалі. Є підозра, що це — один із мешканців двору. Мені розповіла жінка, яка їх годує. Це просто немає слів».

За жорстоке поводження з тваринами передбачена кримінальна відповідальність — стаття 299 Кримінального кодексу України. Такі дії караються обмеженням волі на строк від 1 до 3 років або позбавленням волі на строк від двох до трьох років. 

Ми написали про випадок допис у Фейсбук-спільноті нашого видання «Звягель (тижневик)». Звягельський районний відділ поліції відреагував, запевнивши, що поліцейські за цим фактом проводять перевірку. Навіть телефонували у редакцію, щоб дізнатися подробиці. Утім, до мешканки, яка володіє подробицями, за її словами, ніхто з поліції чомусь досі не зателефонував.

Тим часом люди схвилювані випадком жорстокості й чекають від поліції дій. Ось мережеві коментарі з цього приводу:

«Таке зробити може лише психічно хвора людина. А над ким далі «воно» почне знущатися?»

«Бідні котики, вони й так виживають, як можуть. Мешканці будинку напевне знають хто це зробив. Чекаємо дій від поліціянтів».

Багато підтримки у вигляді лайків зібрали коменти про те, як повелися би люди з кривдниками тварин у відповідь на їхню жорстокість: «З великим задоволенням відрубав би покидьками голови», «Скоти, руки б їм повідрубувати...», «Тварюка на двох ногах».

До речі, аналогічні випадки, не один (!), раніше уже викликали резонанс у місцевих спільнотах. Утім, як пишуть люди, результату від поліції не дочекалися, а людина, яку підозрювали, так і не зазнала покарання.

«10 грудня 2022 року відкрили кримінальне провадження з приводу жорстокого поводження з тваринами щодо чоловіка, який жорстко катував і вбивав кошенят. Минуло півтора року, ми телефонували в поліцію, просили, щоб нас допитали, писали листи, щоб дізнатися про стан досудового розслідування. Уже другий місяць минув, як відповіді на лист немає!»

«Покарати. Обовязково! І не штрафами, як у нас люблять. Це зробила неадекватна людина, з порушенням психіки та девіантною поведінкою. Наразі коти, а завтра можуть бути люди!», — застерігають містяни.

Юлія КЛИМЧУК