Сім’ї загиблих захисників відвідали  Кам’янець-Подільський  та Хотинську фортецю

Сім’ї загиблих захисників відвідали Кам’янець-Подільський та Хотинську фортецю

Звягельський міський центр соціальних служб у межах виконання Програми «Соціальний захист вразливих категорій населення на 2022-2026 роки» у співпраці з ГО «Родина Героїв» (голова — Ірина Мала) організував екскурсійну поїздку для сімей загиблих/померлих Захисників України в місто Кам’янець-Подільський та Хотинську фортецю.

 

Наші Герої на землі, янголи на небі, дотепер продовжують об’єднувати родини між собою. Батьки хлопців, які вчилися разом, дружили, захищали нашу неньку-Україну і загинули на цій клятій війні, у пам’ять про своїх синів продовжують цю дружбу вже між собою.

Дізнавшись, що у Кам’янець-Подільський на екскурсію їдуть сім’ї полеглих захисників Звягельської громади, зустріли їх у Сквері Героїв, де разом вшанували пам’ять полеглих захисників та ознайомили з інтерактивною книгою пам’яті.

За сприяння Володимира та Валентини Марищак — батьків загиблого, Любові Янишеної — матері загиблого, лідерки Кам’янець-Подільського відокремленого підрозділу в Хмельницькій області ВГО «Об’єднання матерів і дружин Захисників України», Наталії Якубовської — дружини загиблого та голови ГО «Сімей загиблих та поранених в АТО», Михайла Посітка — міського голови Кам’янця-Подільського, Ірини Шелепницької — секретаря Кам’янець-Подільської міської ради, Мирослава Смотрова — заступника міського голови, Інни Комендацької — першого заступника директора Департаменту соціального захисту населення, Алли Харкової — в.о. директора ТЦСО (НСП) «Турбота» та Ветеранського простору ТЦСО (НСП) «Турбота», для гостей зі Звягеля організовано незабутню безкоштовну екскурсійну програму містом із відвідуванням Кам’янець-Подільського старовинного замку-фортеці та музею мініатюр «Замки України», після чого в готельному комплексі «Гала-Готель» пригостили смачним обідом.

Потім зустріч продовжилася в атмосфері теплого спілкування між родинами, згадували своїх близьких, які віддали життя за волю і незалежність Української Держави, підтримували один одного.

Керівники соціальних служб розказали про свою роботу, досвід та напрацювання в підтримці сімей, які зазнали втрат, обговорювали плани для подальшої співпраці та реалізації нових проєктів. Із метою подальшої співпраці між громадами підписано меморандум щодо підтримки та захисту родин загиблих.

На згадку про зустріч подарували представникам Кам’янець-Подільського звягельські смаколики: пряник «Звягельський сувенір», зефір та цукерки фабрики «Жако».

На зворотному шляху відвідали Алею Слави в м. Дунаївці, де вшанували пам’ять Максима Марищака, друга Дмитра Кулявця.

Потім ознайомилися з історією одного з семи чудес України — «Хотинської фортеці», відвідали її музейні експозиції.

Втомлені, проте заряджені енергією, вночі повернулися додому. Ми разом, а значить ми — сила! Все буде Україна.

Відділ інформації міської ради