Публічне громадське обговорення та презентація проєкту Стратегії розвитку Звягельської міської територіальної громади до 2030 року

Публічне громадське обговорення та презентація проєкту Стратегії розвитку Звягельської міської територіальної громади до 2030 року

4 липня у Звягелі відбулося публічне громадське обговорення та презентація проєкту Стратегії розвитку Звягельської міської територіальної громади до 2030 року. Захід зібрав керівництво громади, депутатів міської ради, представників громадських організацій, місцевих мешканців, керівників відділів та управлінь виконавчого комітету, старост, молодь та підприємців.

 

Захід відбувся під супроводом керівниці проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та післявоєнний період» Дарини Соколової та експертів Ради Європи — Олександра Солонтая, Юлії Гвоздович і Олега Дукаса.

Робота над Стратегією розпочалася в липні 2023 року після створення розпорядженням міського голови №777 від 14 червня 2023 року стратегічного комітету. Протягом року розробки Стратегії проведено низку заходів із вивчення громадської думки, серед яких одинадцять учасницьких заходів, що проходили з 23 листопада по 9 грудня 2023 року, анкетування та соціологічне опитування, що проводилися соціальною групою «Рейтинг» у нашій громаді упродовж 28 вересня-10 жовтня 2023 року.

Загалом отримано 705 пропозицій до плану заходів, які ретельно опрацьовано, систематизовано та погруповано за відповідними стратегічними цілями. Таке широке залучення жителів громади та представників різних сфер свідчить, що стратегія розроблена в тісній співпраці з громадськістю.

Публічне громадське обговорення та презентація проєкту Стратегії розвитку Звягельської міської територіальної громади до 2030 року

Проєкт Стратегії розвитку Звягельської міської територіальної громади до 2030 року передбачає комплексний підхід до розвитку різних сфер життя міста, спрямований на поліпшення якості життя мешканців, економічний розвиток, забезпечення стійкості та конкурентоспроможності громади. Залучення громадськості до процесу розробки стратегії дозволяє врахувати думки та пропозиції різних груп населення, що є запорукою успішної реалізації запланованих заходів.

Презентація проєкту та активне обговорення дозволили всім учасникам висловити свої думки та пропозиції, що сприятиме вдосконаленню фінального варіанту Стратегії та її ефективній реалізації у найближчі роки.

Презентацію проєкту Стратегії розвитку Звягельської міської територіальної громади до 2030 року та пряму трансляцію громадських обговорень можна переглянути на офіційному сайті Звягельської міської ради.

Відділ інформації міської ради