Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» у Звягелі: пам’ять, яка об’єднує

Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» у Звягелі: пам’ять, яка об’єднує

У серці Звягеля, під небом, що стало свідком нашого спільного болю від утрати найкращих Синів та Доньок України, відбулася масштабна патріотична акція — Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

 

Цей захід став символом єдності та вдячності, об’єд-навши понад 600 учасників, які прийшли вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя за нашу свободу.

Серед учасників забігу були представники керівництва громади та району, заступники міського голови, працівники управлінь та відділів міської ради, військовослужбовці, члени родин загиблих Героїв, школярі та викладачі закладів освіти. Долучилися також працівники закладів дошкільної освіти, медицини і культури, спортсмени ДЮСШ імені В.П. Єрмакова, ДЮКФП й інших дитячих спортивних клубів і організацій громади та всі небайдужі жителі.

Кожен учасник отримав іменну наліпку з прізвищем та ім’ям загиблого Героя, на честь якого він долучився до забігу. Це стало не лише символом пам’яті, але й особистим зв’язком між живими і тими, хто віддав життя за нашу країну. Адже цей забіг не був спортивним змаганням; це була акція вшанування, де кожен зміг продемонструвати свою вдячність і повагу до тих, хто боровся за нашу незалежність.

Учасники забігу пройшли дистанцію не лише фізично, але й емоційно, відчуваючи важливість кожного кроку. Вони показали, що, незалежно від віку, статі, професії чи світогляду, ми всі є частиною великої родини українців, які цінують свободу та мир.

Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» у Звягелі: пам’ять, яка об’єднує

Подолавши дистанцію, учасники забігу вишикувалися вздовж Алеї пам’яті біля світлин загиблих Героїв Звягельської громади та хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять.

Міський голова Микола Боровець наголосив, що Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» став потужним нагадуванням про те, що обов’язок кожного з нас — підтримувати родини загиблих Захисників і пам’ятати про високу ціну нашої незалежності.

Дружина загиблого Героя Миколи Скаковського Любов від імені всіх родин полеглих Захисників звернулася до учасників забігу:

«Іноді доводиться чути, що Героям це не допоможе, — сказала вона. — Так, не допоможе їм. Але дуже допомагає нам, їхнім рідним та близьким. Адже людина живе стільки, скільки про неї пам’ятають. І для нас дуже важливо, аби цінували їхні подвиги і те, що вони віддали найдорожче — своє життя, захищаючи Батьківщину. Це — найменше, що ми можемо для них зробити».

Пам’ятаємо та шануємо тих, хто віддав життя за Україну.

Відділ інформації міської ради