ОССА: як ветерани ЗСУ виховують патріотів

ОССА: як ветерани ЗСУ виховують патріотів

Патріотична ініціатива ветеранської громадської організації ОССА (Об’єднана сержантсько-солдатська асоціація) здобула прихильність земляків. Наразі йдеться про бажання ветеранів на базі свого структурного підрозділу — тренувального табору «Молодіжний рій» — навчати дітей і підлітків навичкам, важливим в умовах війни. 

 

Нагадаємо, засновники ГО «ОССА» пройшли найгарячіші бойові точки у складі 54-го розвідувального батальйону і 30-ї окремої механізованої бригади, отримали бойовий досвід, що допоміг вижити.

Тепер хлопці мають бажання ділитися професійними навичками з іншими, щоб в екстремальних ситуаціях люди могли собі зарадити і допомогти ближнім. В умовах війни ці знання можуть знадобитися не лише на війні, а й у тилу. Повернувшись додому, воїни мають на меті залишатися корисними. Тим паче, що багато дітей залишилися без батьків, потребують гарного прикладу і чоловічого виховання.

Тренування проходять щосуботи, з метою безпеки — у різних локаціях. Цієї суботи хлопців запросили в одне з селищ громади на День козацтва, щоб провели тренування для дітей. Надалі «Молодіжний рій» планує активно співпрацювати з навчальними закладами.

Заняття відбуваються просто неба. Над наповненням навчальної бази хлопці працюють. Маючи певне необхідне спорядження та амуніцію, ветерани організували збір коштів на удосконалення тренувальної бази. 

У таборі «Молодіжний рій» навчають, як поводитися зі зброєю, компасами і картами, запускати коптери, маскуватися, надавати домедичну допомогу. Також практикують прийоми рукопашного бою, як поводитися з небезпечними вибуховими предметами та виживати в екстремальних умовах.

«Усі здобувають новий життєвий досвід: ветерани — як адаптуватися в цивільному житті після військової служби, а молодь навчається дисциплінуватися та розуміти, як зараз воюють наші захисники, боронячи Україну. Дякуємо за небайдужість та незламність!», — йдеться на сторінці «Ветеранського простору Звягеля».

— Ми раді, що можемо бути корисними зі своїми професійними навичками, — каже голова ОССА, колишній розвідник 54-го ОРБ Іван Лукашко. — Дітям, які побували на наших заняттях, навчання дуже подобається. Отримуємо запрошення від шкіл, селищних громад. Для того, аби розширити нашу діяльність, потребуємо волонтерської допомоги. Наразі реалізовуємо проєкт за власний кошт і за фінансування людей, які нас запрошують проводити заняття. Віримо, що спільно досягнемо успіху в патріотичному вихованні наших дітей. Контакт для співпраці: (063)-839-56-10.

Для тих, хто бажає підтримати ветеранів у патріотичному вишколі підростаючого покоління, надаємо реквізити:

Найменування отримувача: ГО ОССА

Код отримувача: 45624682

Рахунок отримувача: UA703052990000026002016404389

ПРИВАТБАНК

Також ветерани ЗСУ організували збір для побратимів — бійців 54-го ОРБ, 2-ї розвідувальної роти, які зараз знаходяться на гарячому напрямку. Захисники терміново потребують зручних протигазів для захисту від хімічних засобів ураження противника, які він активно використовує в тому районі. 

Мета збору — 15 штук. Один протигаз коштує 3 тис. 100 грн. Доставку бійцям і відеозвіт ветерани гарантують. Сподіваються на підтримку земляків. Рахунок ми надали вище. У переказі коштів необхідно зазначити: «На протигази».

Юлія КЛИМЧУК