Робочий візит до закладів освіти  Звягельської міської територіальної громади

Робочий візит до закладів освіти Звягельської міської територіальної громади

17 жовтня відбувся робочий візит міського голови Миколи Боровця, секретаря міської ради Оксани Гвозденко, депутатів міської ради, заступниці міського голови Наталії Борис та начальниці управління освіти і науки Тетяни Ващук до закладів освіти — ліцеїв №1, №4 та гімназій №6, №7 і №9.

 

Мета візиту: ознайомлення з реалізованими проєктами в межах програми «Шкільний громадський бюджет», а також огляд ходу виконання капітальних ремонтів та будівництва укриттів.

У 12 закладах загальної середньої освіти реалізували 14 проєктів, на які депутати виділили 680 тис. грн із бюджету громади на 2024 рік.

Під час візиту депутати оглянули будівництво укриттів, зокрема, відвідали укриття в Гімназії №6, де виконано найбільший відсоток робіт. Також перевірили хід капітальних ремонтів, ознайомилися з використанням коштів на ремонт санвузлів та завершенням ремонту даху в Гімназії №7.

Микола Боровець відзначив важливий момент — до будівництва укриття в Гімназії №9 вдалося залучити фінансування від неурядових організацій країн-донорів Литви та інших прибалтійських держав, які профінансують 80% його вартості.

Робочий візит до закладів освіти  Звягельської міської територіальної громади

Під час зустрічі депутати підкреслили важливість проєкту «Шкільний громадський бюджет», оскільки учнівська молодь активно брала участь у розробці цікавих та актуальних ініціатив для своїх закладів освіти. У процесі роботи над проєктами учні набули навичок фінансової грамотності, ознайомилися з формуванням бюджету та принципами його ефективного використання, а також проявили свою активну громадянську позицію. Всі учасники продемонстрували чудові результати, і ми сподіваємося, що цей проєкт продовжуватиметься і в 2025 році, залучаючи ще більше ініціативної молоді.

Відділ інформації міської ради