22-річний чоловік заподіяв побої поліцейському — обрано запобіжний захід

22-річний чоловік заподіяв побої поліцейському — обрано запобіжний захід

До суду звернулася слідча з клопотанням про застосування щодо 22-річного молодика запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, обгрунтувавши своє клопотання тим, що 18.10.2024 р. порушник, перебуваючи в кафе, заподіяв дільничному офіцеру поліції побої, у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

 

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України.

У судовому засіданні прокурор підтримав клопотання та пояснив, що більш м’які запобіжні заходи не зможуть запобігти ризикам, оскільки останній вчинив злочин, який супроводжувався застосуванням насильства до працівника правоохоронного органу, підозрюваний схильний до вчинення кримінальних правопорушень, а також раніше судимий. Сам зловмисник та його захисник заперечили проти обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та просили застосувати більш м’який запобіжний захід: у вигляді особистого зобов’язання або, якщо слідчий суддя прийде до висновку про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, — визначити розмір застави.

Суд, вислухавши думки учасників процесу, постановив клопотання задовольнити та застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб та одночасно визначити розмір застави для забезпечення виконання правопорушником обов’язків, визначених КПК України, у межах 15 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 45420 грн у національній грошовій одиниці, яка може бути внесена в будь-який момент як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою.

У разі внесення застави, громадянина звільнити з-під варти та вважати, що до нього застосовано запобіжний захід у вигляді застави, і зобов’язати його протягом двох місяців прибувати до слідчого, в провадженні якого перебуває кримінальне провадження, прокурора та суду за першим викликом; не відлучатись із населеного пункту, де він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи.

Пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області