«У фуршетах та кейтерингу нам немає рівних». Шлях від смачних букетів — до розкішних виїзних церемоній

«У фуршетах та кейтерингу нам немає рівних». Шлях від смачних букетів — до розкішних виїзних церемоній

Є у нашому місті не просто кав’ярні, а місця сили. «Avokado room» — місце креативу і натхнення, з цікавими стравами в меню та оригінальною подачею. Цьому передувала довга історія. Ганна Мельник і Тетяна Мосійчук, які започаткували цей кулінарний бізнес, розпочинали з їстивних букетів, потім вражали карвінгом — мистецтвом різьблення по фруктах та овочах, якими прикрашають святкові столи. 

Сьогодні вони відкрили своє кафе, де продовжують втілювати мрії і дивувати клієнтів. Здається, в кулінарії для дівчат і їхньої команди немає нічого неможливого. Про це ми поспілкувалися з однією з них — Ганною Мельник.

  1. «У фуршетах та кейтерингу нам немає рівних». Шлях від смачних букетів — до розкішних виїзних церемоній
  2. — Ганно, ваша кав’ярня відрізняється втіленням оригінальних ідей. То у вас проходить костюмована вечірка в гавайському стилі, то українські вечорниці у вишиванках, з галушками, борщем і салом. До речі, остання викликала багато реакцій в мережі.

— Так, людям подобаються такі заходи. На вечорниці, щоправда, прийшло небагато гостей, але провели час чудово. Ми облаштували фотозону з соняхами, у національному стилі. Люди залюбки фотографуються тут, бо ми залишили її до 29 серпня включно, коли в нас проходитиме акція «Стіл пам’яті».

Від нас було частування українськими національними стравами: варениками з картоплею, борщем із салом, пампушками, кручениками, картопляною ковбасою, млинцями з білими грибами, зразами з капустою.

Ми взагалі полюбляємо готувати національну кухню. Нам це дуже близько та органічно вписується в дизайн нашого кафе.

Тематичну вечірку проводимо вже втретє. Проходили в нас гавайська вечірка і вечірка в стилі Барбі. Зазвичай виходить цікаво, креативно, людям подобається. Обов’язково ще будемо проводити щось цікаве.

  1. «У фуршетах та кейтерингу нам немає рівних». Шлях від смачних букетів — до розкішних виїзних церемоній
  2. — На вечорниці ви запросили ансамбль «Віра», який став родзинкою вечора. Ви співпрацюєте?

— Ніколи раніше не співпрацювали, але я їх чула, була на заходах з їхніми виступами. Бачила, що вони соціально активні, тож ми вирішили, що, можливо, їм буде цікаво виступити в нас. Вони погодилися, і ми всі в кафе отримали задоволення від їхньої роботи, від наших пісенних традицій. Сподіваюся, дівчата з ансамблю теж мають гарні враження. Думаю, що це — наша не остання зустріч.

  1. — Хто у вашому колективі вигадує креативні ідеї щодо проведення дозвілля гостей?

— Організація свят — це частково моя освіта. Я закінчила університет за спеціальністю культурологія, тому люблю організовувати щось подібне. Мені це цікаво і вдається легко. Щоправда, ідей у голові більше, аніж часу на їхню реалізацію.

  1. «У фуршетах та кейтерингу нам немає рівних». Шлях від смачних букетів — до розкішних виїзних церемоній

  2. — Чи багато українських страв у меню вашого закладу? На чому більше спеціалізуєтеся?

— У нас діє потужний і актуальний напрямок — кейтеринг. Пропонуємо страви замовляти на вагу, основа — це наші українські страви. Ця послуга дуже зручна — можна замовляти додому, щоб звільнити себе від приготування і мати більше вільного часу, можна — на святкування будь-якої події. Можлива доставка.

Цей напрямок стає дедалі популярнішим. Люди святкують на природі — теж замовляють страви в нас. Деякі страви віддаємо гарячими, щойно з плити. Замовляють на різну кількість гостей. Ми усе гарно пакуємо і віддаємо в зазначений час.

Щодо українських страв у меню кафе — у нас є «Пательня по-домашньому», два види пательні з картоплею, різні види млинців, голубці, крученики та смачнющі ребра.

  1. — Ви починали з карвінгу, що використовується для декорування святкових страв. Своєю роботою довели, що їжа може перетворюватися в мистецтво. Продовжуєте цим напрямком  займатися?

— Продовжуємо цю справу при декоруванні фуршетів, іноді використовуємо при подачі страв у кафе. Ми переконані, що їсти = красиво, тому багато уваги приділяємо саме подачі, декоруванню святкових столів.

  1. — Чи можете сказати, що рівних вам у цій майстерності в нашому місті немає?

— У фуршетах та кейтерингу, гадаю, навіть в області нам рівних немає. Щодо діяльності кафе — у нас вистачає у Звягелі закладів з гарними кухнями. Місто розвивається, і бізнеси розвиваються, попри труднощі війни.

  1. — Ви починали з Тетяною, і продовжуєте разом створювати красу і смакоту. Як вам це вдається впродовж багатьох років? Не секрет, що не всім партнерам по бізнесу доводиться пройти всі випробування.

— Я Тетяну знаю з 2011 року. Ми працювали разом в одному кабінеті, бачили одна одну в різних обставинах: і життєвих, і сімейних. Довіряємо одна одній, а головний наш секрет у тому, що ми не недооцінюємо одна одну. Я розумію, без яких її вмінь не змогла би відкрити справу, і вона думає так само про мої здібності. Є питання, якими займається суто одна із нас, і ніхто інший не вмішується в це. Ми багато делегуємо процесів.

Я роблю те, що в мене краще виходить: веду наші сторінки в соціальних мережах, беру участь у формуванні меню нашого закладу, займаюся декором страв. Тетяна з легкістю вирішує питання ремонту, дизайну нашого кафе, вона багато чого вміє робити своїми руками, має досвід у приготуванні страв для великої кількості людей. Я впевнена, що не справилася би без неї. Так само, як і вона. Ми чітко розподіляємо свої обов’язки і знаємо, де в кожного є межа відповідальності.

  1. «У фуршетах та кейтерингу нам немає рівних». Шлях від смачних букетів — до розкішних виїзних церемоній


    — Що скажете про вартість ваших послуг?

—  Вона є досить помірною, порівняно з іншими містами, які надають схожі послуги. Ми це постійно моніторимо. У нас можна за досить бюджетні кошти зробити весільний фуршет, виїзний кейтеринг —  якщо порівнювати з сусідніми обласними чи навіть районними центрами. Звісно, наскільки ми можемо це собі дозволити, аби справлятися з податками, орендою, заробітними платами тощо. Зрозуміло, заробіток для всіх важливий, але наш козир — ми дуже любимо справу, якою займаємося. 

Скажімо, замовлення страв на вагу (на виніс) ми приймаємо на будь-яку суму, головна умова — від пів кілограму одного виду страви. Банкети за бюджетну суму — теж без проблем. 

Середня вартість весільних та святкових фуршетів — від 8 до 15 тисяч гривень. 

Усе залежить від кількості гостей, яка локація, формат святкування. Адже іноді фуршет може бути як додаткове застілля, а буває основним. Тоді, зрозуміло, і вартість інша, і кількість закусок.

До речі, коли ми розробляємо нові рецепти фуршетних закусок чи страв у наше основне меню, то зазвичай увесь колектив до цього долучається — пробуємо, коментуємо, коригуємо. Дружня командна робота у нас в усьому.

  1. — Які відгуки отримуєте за свою роботу?

— Лише позитивні , жодного факапу. Часто чуємо, що наші клієнти не очікували такого якісного сервісу щодо цін та смаку. У нас справді кухарі такі, що ми й самі перестали вдома готувати! Відповідальні та охайні, старанні і дуже смачно готують. 

Щоденно ми отримуємо коментарі щодо смаку наших страв. Попереду в нас навчання, усе покажемо обов’язково, результати не забаряться!

  1. «У фуршетах та кейтерингу нам немає рівних». Шлях від смачних букетів — до розкішних виїзних церемоній
  2. — Що ж, окрема подяка вашому колективу за патріотичну складову вашої роботи, як у випадку з українськими вечорницями, що так вишукано і натхненно заохочуєте своїх клієнтів шанувати своє, рідне.

— Дякуємо щиро!

Юлія КЛИМЧУК