ХРОНІКА 7/2011

ВІД ПОКАРАННЯ НЕ ВТІК
Тривожний телефонний дзвінок надійшов на пульт чергової частини міліції 9 лютого. Схвильованим голосом молода дівчина повідомила, що кілька хвилин тому невідомий завдав їй удару в обличчя кулаком та викрав сумочку. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, а на місцевості були зорієнтовані наряди патрульної служби.
Як з’ясували право­охоронці на місці, потерпіла навчається в одному з навчальних закладів нашого міста. Того вечора, близько 21.00, дівчина вийшла разом із подругою прогулятися містом. Поблизу магазину «Максим», по вул.Пушкіна, дівчата побачили, як їм назустріч рухаються двоє хлопців. Зрівнявшись із дівчатами, один із незнайомців вдарив 16-річну дівчину по голові та вихопив у неї сумочку. Дівчата побачили, як зловмисники зникли у напрямку центру міста.
Вже за півгодини ­кривдника затримали працівники патрульної служби та доставили до міськвідділу міліції. Беззаперечним доказом вини хлопця стали викрадені речі, які при огляді виявили та вилучили правоохоронці. 19-річний Д. спокійно зізнався у скоєному, адже за його плечима чималий досвід «співпраці» з правоохоронцями, хлопець ще до повноліття не один рік перебував на обліку у кримінальній міліції у справах дітей. А у недалекому минулому парубійко вже був судимий за хуліганство. Цього разу «боксерові» доведеться сповна відчути силу «удару» Кримінального кодексу, оскільки проти нього порушено кримінальну справу за ст.186 (Грабіж). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.
ЛІНЬ ДО ДОБРА НЕ ДОВЕЛА
У с.Ярунь 48-річний місце­вий житель з льоху літньої жінки поцупив консервацію, яблука та картоплю на суму близько 1250 грн. Під покрівлею ночі чоловік зірвав зі сховища навісний замок та переніс запаси до себе додому.
Причиною своїх протиправних дій чоловік називає цілком природну потребу людини у харчуванні, але аж ніяк не своє бажання працювати. А народна мудрість вчить: хто не робить, — той не їсть.
За скоєне неробі загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, оскільки проти нього порушено кримінальну справу за ч.3 ст.185 КК України (Крадіжка).
А.ВЛАСЮК, ст.лейтенант міліції