ДО ДНЯ ЗНАНЬ МОЖУТЬ НЕ ВСТИГНУТИ

ДО ДНЯ ЗНАНЬ МОЖУТЬ НЕ ВСТИГНУТИ

\"ДОКоли немає фінансування, — немає будівництва. Втім, приклад одного з найвідоміших у місті довгобудів — нового приміщення восьмої школи — показує: навіть за умови, коли бюджетні гроші надходять без перебоїв, це не стає панацеєю геть від усіх негараздів.
Свого часу, коли до міста приїздив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин і побував на будівництві ЗОШ №8, на широкий загал прозвучали сподівання, що школярі з «Дружби» почнуть наступний навчальний рік у новому приміщенні. Втім, наразі у владі не можуть ствердно сказати, чи встигнуть завершити комплекс робіт до Дня знань.
— Питання будівництва ЗОШ №8 — у влади на щоденному контролі, — запевняє перший заступник міського голови Микола Усенко. — Перебоїв у надходженні коштів немає. Але особливість полягає в тому, що спочатку фінансування було розплановано до кінця року. Намагаючись встигнути добудувати школу до 1 вересня, ми звернулися до Володимира Литвина і керівництва ОДА, щоб вони посприяли прискоренню фінансування об’єкту. Нам пішли назустріч. Довелося вносити суттєві корективи у графік проведення робіт. Тоді виникли проблеми будівельного характеру — нестача кваліфікованих робітників, належної якості будівельних матеріалів… Зараз роботи на об’єкті тривають дуже напружено. Маємо надію, що школа таки буде готова до 1 вересня.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА