ТАБІРНА ЗМІНА-2011 ЗАКІНЧИЛАСЯ

ТАБІРНА ЗМІНА-2011 ЗАКІНЧИЛАСЯ

Початок літа для багатьох людей віщує про сезон відпочинку. І дорослі, і діти мріють про поїздки на море, в гори, виїзди на природу, подорожі за кордон та відпочинок у родичів в сільській місцевості. Не є винятком і наші освітяни, котрі, як всім завжди здається, мають найдовшу відпустку — ціле літо. Проте мало хто знає і уявляє, як розпочинається їхній відпочинок.
Наш відпочинок почався у цьому році з організації пришкільного табору «Бригантина» з денним перебуванням дітей. Так сталося і в нашій ЗОШ №6. Бажаючих відвідувати табір виявилося більше, ніж було дозволено, але влада пішла нам назустріч. У мікрорайоні школи проживає велика кількість багатодітних сімей, але й тут нам збільшили ліміт.
Організацію табору взяла на себе Датчук Н.Г. (завуч з виховної роботи школи), начальником табору було вирішено призначити Алексійчук С.О., дозвілля та розваги організовувала Обух Н.А. та вожаті — учні 10-х класів — і, звісно, класоводи початкової школи. Розпочав свою роботу пришкільний табір 1 червня , а завершив 18 червня.
Протягом всього робочого періоду діти із задоволенням відвідували табір. Щодня проводилися або заходи відпочинку, або спортивні змагання, або екскурсії. Програма відпочинку у пришкільному таборі була настільки насичена, що відвідати всі запропоновані місця відпочинку навіть не встигли.
Починався кожен день у таборі з ранкової зарядки, яку проводили Ісакован В.Я. та Матвєєв А.І. Наступним етапом розкладу в таборі був сніданок. До сніданків та обідів діти підходили з найбільшим ентузіазмом — заходили до їдальні вітаючись, виходили, чекаючи один одного та дякуючи різними «кричалками», які придумували разом з вожатими. Саме процес дякування розважав ситих відпочивальників.
Далі всі збиралися у загонах, вирішували свої внутрішні загонові питання, а далі — час розваг… Потім — обід і розваги по обіді.
Під час розваг у таборі проводилися спортивні змагання: «Ми маленькі козачата — ми здорові та завзяті», «Веселі старти», «Міс табору», «День Іменинника», «День Бантиків», прогулянки на стадіон в мікрорайон «Морське», екскурсії до музеїв міста. До розваг по обіді в основному належав перегляд улюблених мультфільмів, дитячих кінокомедій та підготовка до конкурсних днів у таборі.
Відбувся конкурс «Міс табору». Учасниці змагалися у конкурсах: «Представлення» (розповідь про себе), музичному конкурсі «Відгадайка», представленні літньої моди 2011року. Звичайно, враховувався вік наших учасниць, адже всі вони ще маленькі леді, котрі можуть на сцені розхвилюватися, щось переплутати або навіть забути. Була у нас учасниця №13 — одна учасниця, але дівчаток двоє (близнючки Спрейс Яна та Спрейс Іванна).
У таборі «Бригантина» перебувало 100 дітей, і розподілилися ми на 4 загони: «Кульбабки», «Чомучки», «Посмішка», «Кока-кола». Найменші — І загін «Кульбабки», але найяскравіші; «Чомучки» — ІІ загін, і їх назва відповідала їхньому ентузіазму; «Посмішка» — ІІІ загін, щоправда, посміхався у нас не тільки цей загін, а весь табір; ну а найстарші — ІV загін «Кока-кола» — були найщасливіші, бо мали у своєму загоні вожатих-хлопців, котрих полюбили усі відпочивальники.
За цих коротких 18 днів всі зблизились, здружились, звикли один до одного, і тому, коли настав час закривати табірну зміну, чомусь всі — і діти, і вихователі, і вожаті, і вчителі — прагнули зробити все, щоб запам’яталася саме ця «Бригантина» — « Бригантина» 2011року.
Н.ОБУХ, педагог-організатор ЗОШ №6