У НАТАЛІВЦІ ЄПИСКОП НИКОДИМ ОСВЯТИВ НОВОЗБУДОВАНУ ЦЕРКВУ

У НАТАЛІВЦІ ЄПИСКОП НИКОДИМ ОСВЯТИВ НОВОЗБУДОВАНУ ЦЕРКВУ

Нещодавно у Наталівці відбулася досить знакова подія — з розряду тих, що бувають раз на ціле століття, — освячення новозбудованої церкви на місці колишньої старої школи. А тому ще зранку до Свято-Димитріївської церкви йшли люди не тільки працездатного віку, котрі ще міцно тримаються на ногах, а й похилого. А особливо тішило, що зібралась велика кількість молодих людей, подружніх пар із маленькими дітками.
Освячення церкви — це взагалі добрий символ для села, віруючих, які приходитимуть і приноситимуть сюди свої радості і горе, сльози і благання.
На церемонію освячен­ня церкви прибув преосвя­щенніший єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим зі своїми помічниками, яких зустрічав благочинний Новоград-Волинського району, протоієрей Стефан разом із настоятелем новозбудованої церкви протоієреєм Миколою Брегою.
На відкриття храму завітали настоятель (намісник) Свято-Троїцького кафедрального собору УПЦ МП, що у м.Новоград-Волинський, отець Валентин, настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП, що у м.Новоград-Волинський, отець Андрій, священнослужителі парафій з Пилипович, Ореп, Слободи Романівської, Гульська, Барвинівки, Малої Горбаші, Ужачина. В урочистостях також взяли участь керівництво районної державної адміністрації та районної ради.
Варто зазначити, що спочатку за бажанням наталівської громади на цьому місці було освячено хрест і закладено символічний камінь. Потім у сільській раді вирішили виділити в оренду приміщення старої школи для проведення реконструкції під християнську общину. Але, подумавши-погадавши, голова сільської ради Раїса Василівна Храбан вирішила взагалі списати це приміщення, аби на його місці побудувати нову церкву. Що було й зроблено.
Свято-Димитріївську церкву у Наталівці почали будувати декілька років тому, але активізувалося будівництво лишень у два останні роки. Як відзначає Раїса Василівна, кошти для цієї благородної справи збирали усією громадою, представники якої допомагали, хто чим міг. Значно зросли темпи робіт завдяки підтримці ПП Іванчука С.В., односельчанина-підприємця, керівника ТОВ «Агроресурс» Повєткіна Р.В., керівника ТОВ «Агромат» (на той момент) Горбатюка М.Д., керівника ПП «Мрія-Плюс» Шостака І.О., директора ДЕУ-632 Марчука М.В., депутата районної ради Шевчука Ю.В. та багатьох інших, за що їм щира вдячність та побажання довгих років життя від усієї наталівської громади.
З особливою теплотою прихожани відгукувалися про безпосередній внесок у бу­дівництво настоятеля­ новозбу­дованої церкви протоієрея Миколи Бреги, котрий допомагав не тільки матеріально, а й працював особисто, щоб тільки прискорити її відкриття.
Єпископ Никодим з відкриттям храму привітав усіх мешканців Наталівської сільської громади в особі сільського голови Храбан Р.В., котра, в свою чергу, подякувала єпископу за увагу і повагу до нашого району. На завершення єпископ Никодим побажав усім, аби трималися святого православ’я і завжди запрошували його на такі знакові події.
Ось така яскрава сторінка вписана в історію духовного життя наталівської громади у наші дні — збудовано й освячено храм на честь Святого Димитрія. Людям — хвала, Богу — слава. І хай буде в тому храмі вислухана кожна молитва.
Інна ДЕНИСЕНКО, завідувачка сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю райдержадміністрації