«НОВОФАРМ-БІОСИНТЕЗ» — 15!

«НОВОФАРМ-БІОСИНТЕЗ» — 15!

Чудової осінньої пори, у вересні, професійне свято відзначають працівники фармацевтичної галузі. Започатковане Указом Президента України в 1999 році, це свято для всіх нас — подія радісна та хвилююча. Адже у коловороті буднів не завжди випадає нагода зупинитись та обдумати, яке це високе призначення — бути причетним до виробництва ліків, піклуватись про збереження найдорожчого у світі — здоров’я та життя людини.
Для колективу ТОВ фірми «Новофарм-Біосинтез», що розташована в ошатній будівлі по вул.Житомирській, 38, це свято — подвійне, бо саме в цей день підприємство відзначає день народження. А цьогоріч — нам 15 років!

За цей час продукція підприємства заслужила ­визнання багатьох споживачів. Адже не одному мільйону хворих відновлено здоров’я саме завдяки інфузійним розчинам виробництва ТОВ «Новофарм-Біосинтез». У той же час мало хто з пацієнтів замислюється над тим, скільки знань, терпіння, доброти та професійної майстерності вкладено у кожну пляшку виготовленої продукції.
Головна мета підприємства ТОВ «Новофарм-Біосинтез» — випуск якісних інфузійних та ін’єкційних розчинів, що використовуються при наданні нагальної медичної допомоги і проведенні інтенсивної терапії. Це — виробництво з новітніми технологіями, із системою чистих приміщень, технологічним устаткуванням від провідних європейських фірм. На сьогодні практичній медицині бракує ліків цієї групи. Тому підприємство «Новофарм-Біосинтез» своєю продукцією розширює номенклатуру вітчизняного фармацевтичного ринку, зменшує дефіцит цих ліків, забезпечує населення країни та ближнього зарубіжжя якісними і недорогими, у порівнянні із зарубіжними аналогами, медикаментами.
У своїй діяльності підприємство дотримується високих стандартів щодо якості продукції і, водночас, захисту оточуючого середовища. При виробництві використовується одноразова скляна тара (на відміну від деяких інших виробників, що розливають свою продукцію в контейнери з ПВХ), що забезпечує стабільність якості лікарських засобів, а також запобігає потраплянню шкідливих компонентів у навколишнє середовище.
ТОВ фірма «Новофарм-Біосинтез» намагається бути гідним поваги і прогресивним фармацевтичним підприємством, конкурентоспроможним. Для досягнення цієї мети постійно вдосконалює і розвиває існуючі технології, нарощує виробничі потужності. На сьогодні підприємство випускає мільйон пляшок продукції в місяць. Це — 20% фармацевтичного ринку України в даній групі лікарських засобів. Продукція «Новофарм-Біосинтез» експортується у країни ближнього зарубіжжя, зокрема, в Молдову, Казахстан, Узбекистан. Нині у процесі розробки і підготовки до серійного виробництва перебувають ще декілька препаратів, яких потребує фармацевтичний ринок України.
П’ятнадцятиріччя ТОВ «Новофарм-Біосинтез» святкує великий і дружній колектив, що сформований переважно з молодих кваліфікованих спеціалістів, котрі періодично проходять атестацію і навчання на курсах підвищення кваліфікації на базі відомих науково-дослідницьких інститутів. І всі чітко розуміють, що, виготовляючи лікарські засоби, вони несуть відповідальність за якість своєї продукції, а відтак — за здоров’я споживачів.
Хотілося б згадати працівників підприємства, котрі створювали, розвивали підприємство «Новофарм-Біосинтез» і продовжують працювати до цього часу. Це, у першу чергу, незмінний керівник — ­Перерва Валерій Ігорович, завдяки знанням та досвіду якого формувалось і зростало підприємство. Гороховська Ганна Олександрівна — бухгалтер підприємства, Ружицька Людмила Миколаївна — начальник відділу контролю якості, Чорноус Надія Іванівна — начальник зміни, Тульська Людмила Федорівна — комірник, лаборанти — Грабчук Лариса Ананіївна, Ліневич Людмила Григорівна та Повшедна Наталія Олександрівна, Кузьмич Світлана Миколаївна — укладальник та багато інших працівників, для котрих підприємство за 15 років, без перебільшення, стало рідним.
Колектив підприємства
Фото Віктора ТИМОЩУКА