ХОЧУ МАТИ ВЛАСНИЙ ЛІТАК

ХОЧУ МАТИ ВЛАСНИЙ ЛІТАК

\"ХОЧУВітаємо вас, наші юні читачі! Редакція газети «Звягель» підготувала для вас сюрприз — дитячу сторінку. Назвали ми її «Хатинка-веселинка». А може, ви краще щось придумаєте? Пропонуємо і вам поміркувати над назвою сторінки та її рубриками.
А на цій сторінці ми для вас підготували: кросворди, ребуси, новини з дитячих конкурсів та виставок, саморобки, літературний куточок, поради практичного психолога, добірка ваших листів та ще чимало іншого.
Редакція чекає листів про ваші захоплення, успіхи, проблеми. Розповідайте також про цікаві пригоди, історій, що трапилися з вами чи вашими друзями.
У нашій «Хатинці-веселинці» живуть розумні, кмітливі, здібні діти. І дуже важливо ­завчасно розпізнати і виростити таланти, закладені у них.
Сторінка виходитиме раз на місяць. Тож чекаємо ваших листів, фотографій, цікавих розповідей.

Сьогодні до «Хатинки-веселинки» завітав цікавий гість — Володимир Ординат, учень школи №7. Два роки він займається у авіамодельному гуртку в центрі науково-технічної творчості учнівської молоді. І які успіхи!
Володя — триразовий призер обласних змагань. На обласній виставці-конкурсі з авіатехніки з моделлю літака першої світової війни «Сопфіч» він зайняв 4 місце. Потім — 2 місце на обласних змаганнях з авіамоделей для закритих приміщень у класі — там він представив «пілотажну модель довільної конструкції». Третє місце виборов в обласній спартакіаді школярів з найпростішими моделями на висоту польоту — повітряний змій. Він також — неодноразовий призер і переможець міських змагань з авіамодельного спорту.
У школі хлопцеві найбільше подобаються уроки праці, любить щось ремонтувати, грати на комп’ютері. Після закінчення школи юний авіаконструктор хотів би вступити до вищого навчального закладу. А найзаповітніша мрія хлопця — мати справжній літак.
Коли був метеоритний дощ, Володя загадав бажання. Вірить, що воно обов’язково збудеться, бо знає, що збуваються ті мрії, до яких людина докладає багато зусиль.
Володя Ординат — один із кращих учнів авіамодельного гуртка, який діє у Новограді-Волинському з 60-х років ХХ ст. Випускники цього гуртка нині навчаються у вищих навчальних закладах, служать у Збройних силах і продовжують самостійно займатися улюбленою справою.
Своїм досягненням учні гуртка завдячують вчителю О.М.Замулі. Олександр Миколайович працює в центрі науково-технічної творчості учнівської молоді сьомий рік. Прийшов сюди після звільнення із Збройних сил, де служив у військово-повітряних військах. Захоплювався літаками ще зі шкільних літ. Нині він — майстер спорту з технічних видів авіамоделізму. Під його керівництвом діти опановують роботу з різними інструментами, матеріалами, працюють на різних верстатах. Вони вчаться робити і читати креслення. Опановують кордові, вільнолітаючі та радіокеровані моделі. Стають справжніми майстрами.
Команда звягельських авіамоделістів ­неодноразово ставала переможницею і призеркою у місті Житомирі. Вона займала почесні високі місця в обласному конкурсі ракетобудування під назвою «Сузір’я». Нагороджувалася грамотами, медалями обласного центру наукової творчості. Одержувала нагороду і від Президента України — путівку до табору «Артек».
І приємно, що вихованці авіамодельного гуртка, які мали певні досягнення на обласному та всеукраїнському рівні, мають право без іспитів вступити до технічних вищих навчальних закладів України. Тож подальших вам успіхів і високих злетів, юні авіалюбителі!