ЗАПИТАННЯ ДО СВЯЩЕНИКА

— Я зайнята людина. Дуже стомлююсь на роботі. Коли приходжу додому, то хочу розслабитись, подивитись телевізор, випити пляшечку пива. Думаю, нічого поганого в цьому немає. Але дружина вважає, що я цей час повинен проводити з дітьми. Хіба це не її обов’язок? Адже я повністю забезпечую сім’ю і у вихідні нерідко граюсь зі своїми дітьми.
— Якщо ви кардинально не зміните свої погляди на шлюб, на відносини з дітьми та дружиною, то вона вас вижене геть разом з пляшкою пива і знайде собі іншого чоловіка, який буде любити її і дітей, і при цьому забезпечуватиме не гірше вас. А може, й краще.
Ієромонах Макарій (Маркіш)

— Батюшко Аліпію, підкажіть, будь ласка, чи існують якісь особливі молитви, щоб читати у випадку, коли тобі чи твоїй рідній людині загрожує смертельна небезпека, або людина знаходиться на межі життя і смерті?
— Господи, благослови! Взагалі такою молитвою завжди вважалася молитва-закляття «Да воскреснет Бог и расточатся врази Его...». Але вважаю, що щиросердо прочитана молитва «Отче наш», матиме не менший ефект, бо ж ця молитва — від Самого Господа!
Ігумен Аліпій (Світличний)