Плащаниця Пресвятої Богородиці буде у Новограді-Волинському!

До України привезли Плащаницю Пресвятої Богородиці — одну з найвеличніших християнських святинь. Вона зберігається у дворі Гефсиманської обителі в Єрусалимі. Спочатку Святиня знаходилася у Києво-Печерській Лаврі, а тепер вирушила у подорож містами України.
Благословення на перебування визначної святині Світового Православ’я в Україні впродовж місяця дав Єрусалимський Патріарх Феофіл ІІІ.
У відповідь на звернення Предстоятеля Української Православної Церкви глава Єрусалимської Православної Церкви благословив прибуття Плащаниці Богородиці до України, аби «український народ зміг вклонитися їй і отримати духовну силу».
«Нехай Пресвята Богородиця благословляє та захищає Вас і український народ!» — зазначається в у листі Патріарха Святого града до Блаженнішого Митрополита Володимира.
Спершу планувалося, що поклонитися Плащаниці матимуть змогу віряни Полтави, Харкова, Донецька (Святогорська Лавра), Луганська, Дніпропетровська, Запоріжжя, Білої Церкви, Житомира, Тернополя, Почаєва та Львова. Але днями Голова Верховної Ради України Володимир Литвин звернувся з листом до Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Миторополита Київського і всієї України Володимира з проханням, аби Святиня побувала і у Новограді-Волинському. «Протягом останніх тижнів мені випала щаслива доля зустрічатися з тисячами моїх земляків у Новоград-Волинському районі Житомирщини, на споконвічно православній землі багатовікової Звягельщини. Всі вони моляться за щастя поклонитися Плащаниці Пресвятої Богородиці, але небагатьом із них, особливо літнім звягельчанам, пощастить припасти до Святині. У ці дні отримую сотні звернень земляків з гарячим благанням просити Вас, Високопреосвященний Владико, благословити бодай коротке посланництво Плащаниці до Свято-Троїцького Кафедрального Собору у Новограді-Волинському після завершення поклоніння Святині в Житомирі», — з такими словами звернувся Володимир Литвин до Предстоятеля Української Православної Церкви.
Нині стало відомо, що звернення нашого земляка отримало ствердну відповідь: у щільному графіку перебування Плащаниці Пресвятої Богородиці в Україні будуть зміни, і невдовзі вона перебуватиме у Новограді-Волинському! Предстоятель Української Православної Церкви благословив перебування Плащаниці у даному храмі!
Віряни Новоград-Волинщини та сусідніх районів невдовзі матимуть можливість справдити омріяну зустріч зі Святинею!
Мар’яна ЛУШКЕВИЧ