На пожежі загинуло четверо дітей

19 січня на пункт зв'язку служби цивільного захисту Овруцького району надійшло повідомлення про те, що у селі Красносілка, у приватному дерев’яному житловому будинку, виникла пожежа. На місце події негайно виїхало чергове відділення 12-ї державної пожежно-рятувальної частини Овруцького району. Також на допомогу була залучена Великохайчинська місцева пожежна команда. Прибулі за викликом рятувальники в одній із кімнат у будинку виявили тіла чотирьох хлопчиків: 2006, 2007, 2010 та 2011 років народження.
Вогнем знищено житлову кімнату 4x4 м, дах над кімнатою, пошкоджено веранду. Ймовірна причина пожежі — дитячі пустощі з вогнем.
Як з’ясувалося, батьки дітей залишили їх під наглядом сусідки, а самі пішли у своїх справах.
На місце пожежі здійснено виїзд чергової групи Управління Держтехногенбезпеки у Житомирській області, ТУ МНС України у Житомирській області та слідчо-оперативної групи Овруцького РВ УМВС України в Житомирській області.
«Шановні батьки! Дуже часто причиною виникнення пожеж стають дитячі пустощі з вогнем. Трапляється це тому, що батьки в повсякденних турботах не завжди усвідомлюють, яку небезпеку ховає в собі вогонь, який потрапляє в руки дитини. В іграх та забавах діти завжди полюбляють копіювати дорослих. Вони самі розпалюють дрова в печі та інше, а інколи, навіть, і палять цигарки. Часом ці вільності закінчуються нещасними випадками. Щоб уникнути цього, необхідно суворо забороняти дітям всілякі ігри з вогнем, не залишати вільний доступ до сірників, слідкувати, щоб вони не розводили багать», — звертається начальник управління Держтехногенбезпеки у Житомирській області Ігор Стельмашов.
ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ! Бережіть своє життя, життя своєї родини та житло від пожеж.
ПАМ’ЯТАЙТЕ: пожежі легше запобігти, ніж її загасити! Лише суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе вам уникнути лиха!
Управління Держтехногенбезпеки у Житомирській області