«Нашим ластівкам» немає рівних

Команда гирьовиків з Новограда-Волинського і району стала учасником чемпіонату області, що відбувся 23 травня у Житомирі.
У категорії 75 кг серед дорослих перше місце здобув звягельчанин Олександр Матасюк. Роман Шапран зі Слободи-Романівської у категорії 65 кг посів друге місце. У важкій вазі третім став Олег Мороз. У командному заліку серед дорослих наші земляки фінішували на третьому місці.
У змаганнях юнаків командні місця не виводились. Хоча саме тут у представників з Новоград-Волинщини були гарні шанси опинитися у лідерах, адже в їхньому активі — два чемпіони. У категорії до 60 кг переможцем став Андрій Жигадло з Чижівки, а в категорії до 70 кг — Віктор Сарніцький із Яруня.
Не залишили жодного шансу своїм суперницям Ліля Литвинчук із Городниці та Вікторія Степанюк із Великого Молодькова. «Наші ластівки», як їх лагідно називає тренер команди Олександр ДІДОВЕЦЬ, перемогли, як кажуть, із запасом міцності. До того ж, Ліля у категорії до 60 кг продемонструвала результат, що перевищує норматив майстра спорту України на 10 балів, а Вікторія, набравши 241 бал, на 6 балів перевищила норматив майстра спорту міжнародного класу. Втім, оскільки інші команди заявили на змагання більшу кількість учасниць, вихованки Дідовця опинилися на другому командному місці.
Незадовго до цих змагань свої сили на вищому рівні спробували гирьовики-ветерани. У Керчі пройшов чемпіонат України з гирьового спорту серед ветеранів, а також V всеукраїнські ігри ветеранів на приз М.М.Баки — колишнього голови комітету з фізичної культури і спорту України.
До збірної області увійшли спортсмени з Радомишля, Бердичева, Попільні, Житомира, Андрушівки. Єдиним представником Новограда-Волинського був Олег Мороз, котрий у віковій групі 45-49 років і категорії понад 90 кг посів третє місце.
Виконавши 80 разів поштовх двох 24-кілограмових гир, а також 147 разів — вправу ривок гир, Олегу Морозу лише декількох балів не вистачило до другого місця.
Команда Житомирської області у підсумку посіла восьме місце по Україні, водночас ставши першою серед команд третьої групи областей.
Олег БРЮХАНОВ