Бойове хрещення у столиці

Бойове хрещення у столиці

Недавній візит до Новограда-Волинського володаря кубку світу з панкратіону, чемпіона України з грепплінгу Алексана Мхітаряна, котрий провів для місцевих спортсменів
СК «Євробокс» і «Вулф» декілька майстер-класів, дав поштовх розвитку в місті цих видів силових єдиноборств.
25 травня звягельчани пройшли бойове хрещення, взявши участь у відкритому чемпіонаті міста Києва з грепплінгу — виді спортивного єдиноборства, що суміщає в собі техніку всіх борцівських дисциплін. На турнірі дебютували С.Шостак і С.Венгер — вихованці вищезгаданих клубів.
Попри статус дебютантів і серйозну конкуренцію, вони показали гарні результати — пробились до півфіналу й були нагороджені почесними грамотами за волю до перемоги. Зокрема, Сергій Венгер провів шість видовищних поєдинків, два з яких виграв, застосувавши больові прийоми, але поступився спортсмену, котрий входить до складу збірної України з грепплінгу.
Головний тренер збірної України з грепплінгу Алексан Мхітарян запросив новоград-волинських спортсменів на збори, під час яких проводитиметься підготовка до чемпіонату Європи, що пройде в Хорватії.
Поїздку на чемпіонат до Києва організували засновники клубів «Вулф» і «Євробокс» — Л.Плісак, Р.Ничипорук і А.Іванченко. Загалом у змаганнях взяли участь 87 спортсменів із України, Вірменії, Грузії та Росії.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Олександра НАГОРНЮКА, кореспондента СК «Євробокс»