Тут буде пам’ятник Леніну? Вирішить суд

Тут буде пам’ятник Леніну? Вирішить суд

У Сквері Слави закладається фундамент, характерний для встановлення пам’ятника чи пам’ятного знаку. Втім міська влада поки що не коментує цільового призначення цих робіт, хоча є передумови, що саме тут готується місце для пам’ятника Леніну. Таємничість влади, певно, пояснюється тим, що рішення про перенесення пам’ятника Леніну досі оскаржується в суді.
У лютому цього року переважна більшість депутатів міської ради проголосувала за перенесення пам’ятника Леніну від стін адмінбудівлі у Сквер Слави. Не згодні із цим городяни, здебільшого — прихильники комуністичної ідеології, висловили своє обурення й звернулись до суду. Суд залишив рішення сесії в силі, проте було подано апеляцію. Тож, якщо й апеляційний суд не побачить неправомірних дій з боку депутатів, то пам’ятник Леніну таки змінить прописку. В іншому випадку — фундамент цілком згодиться для встановлення якоїсь оригінальної паркової скульптури.
Нагадаємо, що термін виконання згаданого рішення — до початку свята «Лесині джерела». Також ним передбачена реконструкція площі біля адмінбудівлі.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА