На поштових дільницях справжніх професіоналів «Звягель» читають найбільше!

На поштових дільницях справжніх професіоналів «Звягель» читають найбільше!

Єдиний у світі пам’ятник листоноші Федору Фекеті, котрий щодня пішки долав 60 кілометрів, споруджено на Закарпатті. Така вона робота поштарів — зазвичай непомітна і скромна, але надзвичайно важлива для людей. Про це у привітаннях говорили усі промовці, котрі у середу, 13 листопада, у Палаці культури вітали представників галузі з Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку.
— В Україні національним оператором поштового зв’язку є державне підприємство «Укр­пошта», — розповіла начальник ЦПЗ №4 Ганна БУЩЕНКО. — Важко уявити повноцінне функціонування держави та ефективний бізнес без нашої роботи: доставки письмової кореспонденції, періодичних друкованих видань, пенсій, соціальних державних допомог. Близько 50 видів послуг, які постійно оновлюються.
Серед нововведень пошти — доставка відправлень поштовим кур’єром, термінових переказів, електронних повідомлень, видача кредитів через відділення поштового зв’язку, прийом депозитних вкладів, платежів мобільних операторів, продаж електронних квитків на всі види транспорту, страхування тощо. Особливо важливими багато з цих ноу-хау є для сільських мешканців, для яких листоноша — єдиний засіб зв’язку зі світом.
Через поштові відділення міста і району за 9 місяців цього року прийнято різних видів платежів на суму 40 мільйонів 441,4 тис. гривень. Сьогодні через пошту отримують пенсії 17 тисяч 423 пенсіонери, ще 8 тисяч 221 людина — державні соціальні допомоги.
Передплачено 58,9 тисяч екземплярів друкованих видань. Частка обласної та районної преси становить 38,5% від загального тиражу. За 9 місяців доставлено 2 мільйони 61 тис. друкованих видань. А найбільшим попитом, зауважують поштарі, у населення користується місцева періодика.
Найбільша радість колективу те, що за підсумками роботи наші поштарі з міста і району стали переможцями рейтингу, посівши 1 місце серед виробничих підрозділів Житомирської дирекції «Укр­пошти». Ті, хто відзначився найвищими показниками у роботі, отримають премії. «Ця перемога — результат відповідального ставлення до роботи кожного працівника», — з гордістю за колег сказала Ганна Степанівна Бущенко.
Кращих у професії відзначили грамотами, грошовими преміями, солодощами від щойно відкритої місцевої фабрики «Жако». Разом із представниками влади, поштарів привітали колективи друкованих ЗМІ, спільно з якими вони наближують інформацію в кожну оселю.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Юрія ДРОБОТА