Аксесуари — на допомогу довершеному образу

Аксесуари — на допомогу довершеному образу

\"АксесуариОтже, головну сукню року обрано, а тепер слід звернути увагу на аксесуари. Як відомо, довершений образ може бути лише тоді, коли деталі ретельно продумані. За порадою з цього приводу ми звернулися до власниці магазину жіночих та чоловічих аксесуарів Лілії Рудницької. Ось що вона порадила:
— Важливо не перестаратися й не одягнути на себе усе, що вам подобається. Обираючи підбори, клатч, сережки та кольє, звертайте увагу на поєднання кольорів та стилів. Зараз дуже актуальні клатчі-футляри та ретро-клатчі, що вкриті стразами різних відтінків. До стриманої сукні класичного крою підійде клатч з камінням та стразами золотого, сріблястого або чорних кольорів. До сукні у ретро-стилі пасуватимуть клатчі насичених синіх, зелених, пастельних кольорів. У виборі сережок та кольє, як і завжди, актуальними є класичні варіанти. Дуже гарно виглядають довгі сережки з відкритим декольте. Ви можете обрати просту сукню на випускний вечір, але зробити головний акцент на аксесуарах.
А ось ще декілька порад з Інтернету. Серед аксесуарів дівчатам радять прикраси для волосся, декоративні гребні, маленькі сумочки і, звичайно, шарф або палантин, щоб прикрити плечі. Не варто надягати на випускний бал атласні рукавички, оскільки це не званий раут, а молоденьких дівчат рукавички роблять старшими на вигляд. Зробіть легкий і прозорий макіяж, у тон обраному наряду. Можна також використовувати перламутр, який надає шкірі ніжний блиск.
Різноманітність аксесуарів залежить від обраного образу. Це може бути і безневинна фея, і жінка-вамп. Довгі роки вважалося, що з прикрас випускниця може собі дозволити тільки тонкий ланцюжок з кулоном і непомітне кільце. Але останнім часом актуальні яскраві, помітні деталі великих розмірів у стилі авангард, а також брошки у формі квітки. Великі прикраси виглядають цікаво, якщо вписуються в один з двох популярних стилів: неодизайн геометричної форми або «під старовину». Навіть біжутерія, що імітує золото і перли, зараз не вважається вульгарною.
Корсети у вечірніх нарядах давно не є згубними для здоров’я, як у XIX столітті, і не створюють дискомфорту, завдяки новим технологіям. Якщо корсет підібраний правильно, то він практично не буде обмежувати ваші рухи. У разі замовлення корсета в ательє, попросіть вставити в бічний шов виробу потаємну блискавку, щоб полегшити процес його надягання і зняття.
Вечірній туалет — це ансамбль сукні, взуття та аксесуарів. Туфлі повинні бути одного тону або з сукнею, або з деталлю, яка є акцентом вашого вбрання — хусткою, шарфом, пелериною. Святкове взуття може бути прикрашене стразами, бантами. Бажано, щоб ваша сумочка була виготовлена з того ж матеріалу, що і туфлі. Не прийнято носити замшеві аксесуари з лакованим взуттям. По тону сумочка повинна гармоніювати або з сукнею, або з взуттям.
Мода модою, а випускний — це важливий захід зі своїми вимогами. Хлопцям у створенні образу випускника дещо важче відійти від класичного костюма. Завужені брюки і піджак — ще куди не йшло, а от сонячних жовтих і апельсиново-помаранчевих випускників на врученні атестатів рідко побачиш. Хоча, певна річ, хочеться відійти від цих канонів! Тому чоловічі костюми-класику можна поєднати з веселими краватками чи метеликами і сорочками-авангард. Тут-то і вступає у бій важка артилерія: принти, яскраві кольори, етнічні візерунки. Випускні костюми для хлопців, як конструктор. Беремо шматочок звідси, шматочок звідти, збираємо разом. Результат — відмінний та оригінальний вихідний наряд. Головне — проявити творчі здібності і не порушити закони сполучуваності.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Іллі СІМЧУКА