Фінальний акорд літа
- Новоградські новини
- 92
- коментар(і)
- 29-08-2014 20:13
Як відомо, у природи немає поганої погоди й нинішня пора щедра на врожай.
Достигає виноград — 12-18 грн./кг, сливи — 14 грн./кг або 5 грн./літр, 60 грн./відро, соковиті груші — 8-10 грн./десяток, яблука — 5-8 грн./десяток, персики — 20 грн./кг, інжирні персики — 25 грн./кг, ожина — 16 грн./літр, зараз дуже смачна чорниця — 35 грн./літр, журавлина — 20 грн./літр. Подорожчали кавуни — 4 грн./кг, дині — 8-10 грн./кг. Банани — 13-15 грн./кг, апельсини — 20 грн./кг, лимони — 34 грн./кг.
Саме зараз, коли усі викопують врожай картоплі, ціна на неї є найдоступнішою, тому найвигідніше запасатися на зиму тим, хто не має присадибної ділянки — 20-23 грн./відро, низька ціна й на моркву — 3-5 грн./кг та червоні буряки — 3,50-5 грн./кг, цибуля — 2,80-3,50 грн./кг. Консервуємо: помідори — 4 грн./кг (оптом 3,50 грн./кг), огірки — 7 грн./кг, баклажани — 6 грн./кг, перець болгарський — 5,50-9 грн./кг, залежно від сорту, капуста білокачанна — 2,50-3 грн./кг, цвітна — 8 грн./кг. Кукурудза — 10 грн./десяток.
Минулої неділі дощ зіпсував підприємцям усі торги. Жінки, які привезли молочну продукцію, просили купити хоч щось, аби не везти додому: молоко — 7-8 грн./півторачка, сметана збирана — 10 грн., творог відтоплений у печі — від 9 грн./шматочок. Піднімається ціна на яйця — 9,50 грн./десяток за фермерські та 14-15 грн./десяток домашніх.
Добре розбирають м’ясну продукцію: ошийок — 65-70 грн./кг, биток — 60 грн./кг, підчеревина — 43 грн./кг, стегно — 50 грн./кг, сало — 25-37 грн./кг, фарш — 45 грн./кг, кістки — 10 грн./кг, голова — 6 грн./кг, мозок — 20 грн./кг, печінка — 27 грн./кг, яловичина — 35-65 грн./кг.
Жива риба — 35-40 грн./кг, заморожена — 10-80 грн./кг, солена — 20-85 грн./кг, копчена — 28-145 грн./кг, мідії — 75 грн./кг.
Ціна на цукор поки що становить 10 грн./кг у роздріб, олія — від 12 грн. за пляшку, мед — 35 грн ./півлітра.
У продажу є лисички — 16 грн./літр. Невдовзі має розпочатися грибний сезон.
Достигає виноград — 12-18 грн./кг, сливи — 14 грн./кг або 5 грн./літр, 60 грн./відро, соковиті груші — 8-10 грн./десяток, яблука — 5-8 грн./десяток, персики — 20 грн./кг, інжирні персики — 25 грн./кг, ожина — 16 грн./літр, зараз дуже смачна чорниця — 35 грн./літр, журавлина — 20 грн./літр. Подорожчали кавуни — 4 грн./кг, дині — 8-10 грн./кг. Банани — 13-15 грн./кг, апельсини — 20 грн./кг, лимони — 34 грн./кг.
Саме зараз, коли усі викопують врожай картоплі, ціна на неї є найдоступнішою, тому найвигідніше запасатися на зиму тим, хто не має присадибної ділянки — 20-23 грн./відро, низька ціна й на моркву — 3-5 грн./кг та червоні буряки — 3,50-5 грн./кг, цибуля — 2,80-3,50 грн./кг. Консервуємо: помідори — 4 грн./кг (оптом 3,50 грн./кг), огірки — 7 грн./кг, баклажани — 6 грн./кг, перець болгарський — 5,50-9 грн./кг, залежно від сорту, капуста білокачанна — 2,50-3 грн./кг, цвітна — 8 грн./кг. Кукурудза — 10 грн./десяток.
Минулої неділі дощ зіпсував підприємцям усі торги. Жінки, які привезли молочну продукцію, просили купити хоч щось, аби не везти додому: молоко — 7-8 грн./півторачка, сметана збирана — 10 грн., творог відтоплений у печі — від 9 грн./шматочок. Піднімається ціна на яйця — 9,50 грн./десяток за фермерські та 14-15 грн./десяток домашніх.
Добре розбирають м’ясну продукцію: ошийок — 65-70 грн./кг, биток — 60 грн./кг, підчеревина — 43 грн./кг, стегно — 50 грн./кг, сало — 25-37 грн./кг, фарш — 45 грн./кг, кістки — 10 грн./кг, голова — 6 грн./кг, мозок — 20 грн./кг, печінка — 27 грн./кг, яловичина — 35-65 грн./кг.
Жива риба — 35-40 грн./кг, заморожена — 10-80 грн./кг, солена — 20-85 грн./кг, копчена — 28-145 грн./кг, мідії — 75 грн./кг.
Ціна на цукор поки що становить 10 грн./кг у роздріб, олія — від 12 грн. за пляшку, мед — 35 грн ./півлітра.
У продажу є лисички — 16 грн./літр. Невдовзі має розпочатися грибний сезон.
Підготувала Ольга ДЕМЧУК
Коментарі відсутні