Відбулося 68-ме засідання виконавчого  комітету Звягельської міської ради

Відбулося 68-ме засідання виконавчого комітету Звягельської міської ради

14 червня відбулося 68-ме засідання виконавчого комітету Звягельської міської ради.

На початку міський голова Микола Боровець та перший заступник начальника Звягельської РВА Юрій Оханський привітали медійників із Днем журналіста, який щорічно відзначають 6 червня, нагородивши воїнів інформаційного фронту подяками від імені начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка.

Далі, згідно з порядком денним, розглянуто 20 питань, що стосуються життєдіяльності громади.




Насамперед члени виконавчого комітету заслухали та взяли до уваги інформацію про роботу із внутрішньо переміщеними особами, які знайшли прихисток у Звягельській громаді.

Як зазначила начальниця управління соціального захисту населення міської ради Лілія Хрущ, станом на 12 червня поточного року на території нашої громади на обліку перебуває 2262 внутрішньо переміщені особи, для яких постійно створюються сприятливі умови для життя у громаді. З перших днів війни управління соціального захисту прийняло близько

70 тонн гуманітарних вантажів від міжнародних організацій та благодійних фондів, з яких надано більше 4 тисяч продуктових наборів та близько 42 тонн гуманітарної допомоги у вигляді одягу.

Із метою забезпечення дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, у вересні 2022 року було створено відділ по роботі з цією категорією населення. Завданням відділу є здійснення заходів, спрямованих на забезпечення формування та реалізацію державної політики з питань соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, сприяння реалізації їх прав і свобод та створення умов для інтеграції за новим місцем проживання.

«Завдяки активній взаємодії із внутрішньо переміщеними особами, ми краще розуміємо їх проблеми, постійно намагаємося допомогти у вирішенні першочергових потреб  — таких як пошук житла чи необхідність у певних речах. Наше головне завдання — зробити так, щоб вони почувалися, як удома», — наголосила Лілія Хрущ.

Далі виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення щодо надання адресної грошової допомоги на оздоровлення дітям. Відтак, із метою оздоровлення 264 дітей буде виділено понад 1,7 млн гривень.

Також прийняті рішення щодо надання адресної грошової допомоги членам сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, громадянам на лікування, громадянам, у зв’язку з погіршенням матеріального стану, а також громадянам, у зв’язку із ракетними обстрілами під час агресії рф.

Прийнято рішення щодо створення Комітету з розробки Стратегії розвитку Звягельської міської територіальної громади до 2028 року.

Виконавчим комітетом затверджено список осіб до нагородження відзнакою «Гордість Звягеля-2022»: цьогоріч пріоритетною категорією є військовослужбовці.

У ході засідання вирішено встановити меморіальну дошку на честь Героя України, нашого земляка Андрія Верхогляда.

Відповідно до цього рішення, меморіальну дошку встановлять на будівлі Ліцею №11 Звягельської міської ради за благодійні кошти.

Заслухано та взято до уваги інформацію начальника Звягельського відділення АТ «Житомиргаз» Ігоря Лучицького про підготовку газової інфраструктури на території громади до осінньо-зимового періоду. Членів виконкому поінформовано щодо виконання інвестиційної програми АТ «Житомиргаз» на території громади за 2020-2022 роки, а також щодо запланованих заходів на 2023 рік.

Також на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради прийняті рішення про:

— захист прав та законних інтересів дітей;

— захист житлових і майнових прав дітей;

— надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;

— квартирні питання;

— оренду майна комунальної власності;

— передачу майна комунальної власності;

— надання дозволу на відключення від системи централізованого опалення;

— демонтаж самовільно встановленої тимчасової споруди;

— внесення змін до фонду захисних споруд цивільного захисту громади;

— затвердження актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню.

Із прийнятими рішеннями можна ознайомитися на порталі документів офіційного сайту міської ради.

Відділ інформації міської ради