Відбулося 96-те засідання виконкому

Відбулося 96-те засідання виконкому

На черговому 96-му засіданні виконавчого комітету міської ради восьмого скликання, яке відбулося 12 червня під головуванням в.о. міського голови Оксани Гвозденко, розглянули 24 питання порядку денного. У зв’язку з оголошенням повітряної тривоги, засідання розпочалося в укритті. Перед початком вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів.

 

У ході засідання заслухали начальника відділу підтримки громадських ініціатив міської ради Юрія Савича, який розповів про організацію співпраці з проєктами міжнародної технічної допомоги. Про це детально проінформуємо в окремому дописі.

Затвердили порядок функціонування місць поховань на території Звягельської міської територіальної громади. Відповідно до рішення, для здійснення поховання необхідно звернутися до КП ЗМР «Звягельсервіс» або до старости. При собі мати лікарське свідоцтво про смерть та свідоцтво про смерть, видане ДРАЦС.

Після поховання померлого необхідно отримати свідоцтво про поховання, для цього слід звернутися до КП ЗМР «Звягельсервіс» або до старости.

Свідоцтво дає право на встановлення пам’ятників.

Встановлення пам’ятників на могилі здійснюється тільки за письмовим дозволом.

Для отримання дозволу необхідно звернутися до КП ЗМР «Звягельсервіс» або до старости з переліком документів:

оригінал свідоцтва про смерть похованого;

 свідоцтво про поховання (яке видається при похованні), а, в разі його відсутності, письмову згоду особи, яка здійснила поховання померлого, на встановлення пам’ятника;

 документи, що підтверджують придбання пам’ятника, його ціну та дату реалізації;

 реквізити виконавця пам’ятника.

Пам’ятники мають відповідати встановленим стандартам та нормам, а саме:

 довжина — 2000 мм;

 ширина — 1200 мм;

 висота — 1500 мм.

Близькі особи, які здійснили поховання повинні:

 отримати свідоцтво на поховання;

 отримати дозвіл на встановлення пам’ятників;

 встановити пам’ятник, відповідно до норм та стандартів;

 здійснювати прибирання могил та території навколо могил, утримувати пам’ятники і зелені насадження власними силами.

Забороняється:

 встановлювати пам’ятники без отримання дозволу;

 здійснювати посадку дерев та кущів за межами могили;

 розміщувати сміття після прибирання могил та будівельні відходи у невідведених місцях;

 складувати будівельні відходи на прилеглій території до кладовища.

Кожен, хто здійснює утримання могил, зобов’язаний провести реєстрацію встановлених пам’ятників. Це можна зробити за телефоном: 067-315-02-85.

Особи, які здійснили поховання померлого, зобов’язані утримувати могилу та територію навколо могил, пам’ятники і зелені насадження в належному санітарному стані власними силами.

У зв’язку зі створенням профільного ліцею академічного спрямування, з метою забезпечення доступності загальної середньої освіти для всіх громадян, які проживають на відповідній території, виконавчий комітет міської ради вніс зміни у перелік території обслуговування за закладами загальної середньої освіти Звягельської міської територіальної громади. Детальніше проінформуємо в окремому дописі.

Також затвердили попередню мережу класів і клас-комплектів закладів загальної середньої освіти Звягельської громади на 2024-2025 навчальний рік.

Рішенням виконкому затверджено акти обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню.

Також рішенням виконавчого комітету, з метою організації роботи щодо встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду), було створено комісію із встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду). З прийнятим положенням комісії можна ознайомитися на сайті.

Прийняли рішення про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, про захист житлових, майнових і законних інтересів дітей, затвердження висновків органу опіки та піклування.

Зокрема, розглянули квартирні питання, містобудівну діяльність, питання фонду житла, передачі майна, житлово-комунального господарства, надання адресної грошової допомоги різним категоріям жителів громади тощо.

Із прийнятими рішеннями у встановлений чинним законодавством термін можна буде ознайомитися на порталі документів офіційного сайту міської ради.

Відділ інформації міської ради