Меценати допомагають покращити екстер’єр фортеці

Меценати допомагають покращити екстер’єр фортеці

З цього приводу в містян є різні думки, але територія фортеці впродовж останнього часу зазнала суттєвих змін на краще. Нині тут тривають роботи з благоустрою, які управління культури і туризму Звягельської міської ради здійснює не за кошти міського бюджету, а винятково за підтримки меценатів. 

 

«Це кошти і ресурс наших підприємців, до яких ми звернулися, які відгукнулися на наше прохання та допомагають, — розповів начальник управління культури і туризму Звягельської міської ради Олександр Широкопояс. — Основна мета — підтримання історичної цінності цього об’єкту, покращення естетичного вигляду, створення комфортної зони для відпочинку та прогулянок містян. 

Ми розчистили хащі навколо фортеці, вирівняли грейдером територію. Плануємо завезти туди чорнозема, засадити газонною травою, зробити автополив газону й огородити парканом. 

Торік управління культури і туризму провело певні роботи на фортеці. Нагадаємо, на другому поверсі зробили огородження, розчистили від води і сміття підвальні приміщення. 

Меценати допомагають покращити екстер’єр фортеці

Нині тут проходять екскурсії для туристів і містян. Одна з тих, що полюбилася туристам — театралізована екскурсія «Ніч у Звягельському замку», яку проводять на постійній основі щомісяця. 

Найближчим часом екскурсія відбудеться під час «Лесиних джерел», тож охочі можуть записатися. За попереднім записом у замку можна організувати фотосесії, для яких туристам надають доступ.

Під дзвоном оновили покриття, зробили сходи, тепер тут зручніша туристична локація. За місяць роботи з благоустрою на фортеці планують завершити. Наразі влада вдячна меценатам за благодійну допомогу».

Юлія КЛИМЧУК
Фото зі сторінки управління культури і туризму