Самохідну установку «Truxor» планують використовувати… як маршрутку

Самохідну установку «Truxor» планують використовувати… як маршрутку

Як стало відомо із джерел, наближених до достовірних, самохідну установку-«амфібію» «Truxor» планують залучити до системи міських пасажирських перевезень. Вона здійснюватиме рух за альтернативним маршрутом №8 «Лубчиця-м’ясокомбінат». Таким чином дорогу машинерію можна буде експлуатувати в ті дні, коли вона вільна від робіт з очищення річки.

 

Джерела, наближені до міської ради, повідомляють, що для запуску регулярного водного маршруту між «Лубчицею» і м’ясокомбінатом планується облаштувати причали в районі будівлі РЕМу, Житомирського мосту, вулиці Медової, міського пляжу та пивзаводу. Ці причали слугуватимуть зупинками громадського транспорту й відповідатимуть усім вимогам інклюзії й безбар’єрності.

Наразі профільний відділ готує пропозиції змін до бюджету громади, які будуть винесені на чергову сесію міської ради. У разі ухвалення рішення, роботи з облаштування причалів розпочнуться негайно, оскільки водна маршрутка діятиме лише в теплу пору року.

Якщо нововведення буде користуватися попитом, то ініціатори розглядають можливість поглиблення русла річки Смолка, щоб розширити мережу водного громадського транспорту Звягеля, запустивши маршрути №8А «Провалка-м’ясокомбінат» і №8Б «Лубчиця-Провалка».

Ініціатори запровадження у Звягелі водного громадського транспорту на базі установки-«амфібії» «Truxor» переконані, що це не лише покращить сполучення між мікрорайонами, сприятиме ефективнішому використанню комунальної техніки, а й суттєво покращить туристичну привабливість міста. У Звягелі з’явиться ще один туристичний магніт!

Наразі проводяться розрахунки тарифу на проїзд, а також формується попередній графік руху, який буде винесений на громадське обговорення. Щоб забезпечити максимальну зручність і комфорт для громади, графік буде доступний у системі «Дозор». Про дату, час і місце громадських слухань повідомимо додатково.

Додамо, що в цієї ініціативи може бути перспективне майбутнє: відкриття маршрутів до Чижівки, Городниці й навіть… Києва (через Горинь, Прип’ять, Дніпро, із туристичною зупинкою у місті-привиді Прип’ять).

Разом із тим є й інші альтернативні шляхи використання «Truxor». Наприклад, запровадити послугу для молодят у день весілля: подорож по Случі. Або ж використовувати самохідну установку для налагодження поромної переправи в районі зруйнованого мосту біля пивзаводу. Очевидно, що це буде швидше, комфортніше й дешевше, аніж на таксі.

Автор НЕВІДОМИЙ

Фото згенероване за допомогою ШІ