ВІКТОР ЯНУКОВИЧ НА ЖИТОМИРЩИНІ: «ПРИЙШОВШИ ДО ВЛАДИ, МИ КОМПЕНСУЄМО УКРАЇНЦЯМ НЕДООТРИМАНІ ПЕНСІЇ І ЗАРПЛАТИ»

ВІКТОР ЯНУКОВИЧ НА ЖИТОМИРЩИНІ: «ПРИЙШОВШИ ДО ВЛАДИ, МИ КОМПЕНСУЄМО УКРАЇНЦЯМ НЕДООТРИМАНІ ПЕНСІЇ І ЗАРПЛАТИ»

\"ВІКТОР20 листопада Лідер Партії регіонів, Кандидат на пост Президента України Віктор Янукович відвідав Житомирщину. У поїздці його супроводжували народні депутати: Микола Присяжнюк, Сергій Рижук, Юрій Бойко, Святослав Піскун, Віктор Корж, Василь Гуреєв, Павло Климець, Андрій Кравець, Сергій Льовочкін, Валерій Харлім.
Свою поїздку Житомирщиною Віктор Янукович розпочав з відвідування Свято-Димитрієвської церкви у місті Малині, де взяв участь у молебні. По закінченню богослужіння подарував храму інкрустовану Ікону Ісуса Христа Спасителя.
Головною темою спілкування з жителями Малина (біля дослідно-експериментального ливарно-механічного заводу зібралося біля 2 тисяч чоловік) було небажання діючого уряду виконувати прийнятий Верховною Радою України закон про підвищення соціальних стандартів. «Тільки в листопаді кожному з 11 млн. пенсіонерів уряд не доплатив як мінімум по 100 грн. Якщо уряд відмовиться виконувати цей закон, перше, що ми зробимо, — домагатимемося того, щоб відправити уряд у відставку. Якщо нам це не вдасться зробити, я даю гарантію, що перше питання, яке я вирішу, тільки-но мене народ обере Президентом, виконаю цей закон, причому з 1 листопада будуть компенсовані й зарплати, і пенсії», — сказав у своєму виступі Лідер Партії регіонів.
Підтримку Віктору Януковичу від імені малинчан висловив вчитель Скуратівської загальноосвітньої школи Андрій Маєвський та ін.
Під час зустрічі з колективом Малинського дослідно-експериментального ливарно-механічного заводу, Віктор Янукович прокоментував своє бачення наслідків домовленостей з Росією про нові ціни на газ для України. На його переконання, підвищення ціни на газ на 20% боляче вдарить по всіх споживачах газу в Україні.
Північні райони Житомирщини — регіон, який найбільше постраждав від аварії на Чорнобильській АЕС. Свого часу саме уряд Віктора Януковича погасив багатомільйонні заборгованості перед людьми по чорнобильських програмах, накопичені за попередні роки. Сьогодні ці борги знову зростають. Місцеві жителі (всього на головній площі Коростені зібралося біля 1,5 тис. бажаючих поспілкуватися з Лідером Партії регіонів), висловили переконання, що, ставши Президентом, він допоможе їм вирішити цю проблему.
Актуальною для жителів Коростеня, одного з найбільших в Україні залізничних вузлів, є ще одна проблема — неефективна політика уряду в сфері формування тарифів на вантажні перевезення. «У той час, коли в інших країнах зменшуються тарифи за багатьма напрямками, в тому числі і на вантажні перевезення, в Україні влада діє навпаки — вона їх піднімає, — констатував на засіданні Асоціації «Ради директорів підприємств м.Коростень» Віктор Янукович. — У результаті ми можемо втратити більшість замовників з інших країн, і державна казна недоотримає велику кількість коштів».
Жителі смт.Іршанськ, що у Володарськ-Волинському районі, вітали Віктора Януковича перед Будинком культури Іршанського ГЗК. Атмосферу, в якій проходила зустріч, хотілось би назвати святковою — яскраві прапори, усміхнені обличчя дорослих. Теми, що обговорювалися під час розмови кандидата на пост Президента України В.Ф.Януковича з людьми, були життєво важливими. Невпевненість у завтрашньому дні, страх втратити роботу, бідність і безнадія — такі настрої побачив у людей Віктор Янукович. Директор Новоборовської гімназії Олександр Одноворченко розповів про те, що схожі настрої сьогодні панують не тільки в Іршанську.
У смт.Черняхів Віктор Янукович приїхав вже в вечірні сутінки. Проте зустрічали дорогого гостя тисячі жителів Черняхова — зі святковим короваєм та під звуки духового оркестру.
У кожному населеному пункті, де побував цього дня Віктор Янукович, — свої біди і свої проблеми. Але мешканців усіх їх об’єднує одна велика біда — сьогодні вони залишилися наодинці зі своїми проблемами, перед лицем великої кризи, безробіття, стрімкого зростання цін. Вони не відчувають підтримки з боку держави. Про це говорили і виступаючі на мітингу на підтримку Віктора Януковича, який відбувся у Житомирі. Віктор Янукович добре розуміє проблеми кожного українця. Саме тому в своїй передвиборній програмі «Україна для людей» він чітко вказав шляхи подолання кризи в усіх сферах нашого життя. Владу потрібно міняти!
Тетяна НАЗАРЕНКО