«Врожайна» осінь

Щотижня до редакції газети «Звягель» навідується 400-500 відвідувачів, щоб подати у поточний номер приватні оголошення. Серед основних рубрик продажу, купівлі, обміну, послуг користується популярністю й підзаголовок «Загублено». Багато хто губить домашніх улюбленців, ще жаліються люди на нахаб, які намагаються жити за чужий рахунок і крадуть гаманці разом із різними посвідченнями, рідше вони самі їх гублять. Порадувала одна з клієнток: 1 вересня вона загубила новенький дорогий телефон і прийшла до редакції дати оголошення із проханням повернути знайдене за винагороду, і диво — за кілька днів телефон таки віддали.
Цієї золотої щедрої осені усі поспішають до лісу ­збирати красені-грибочки. І тут не минає без проблем… Один із грибників навіщось узяв до лісу барсетку з величезною сумою грошей та документами, залишив усе це на пеньочку (щоб не обтяжуватися) і гайда наповнювати кошика. Коли повернувся, — залишеного на місці не знайшов… Проте знайди вже телефонують із погрозами взяти на власника документів кредит…
Не минуло й тижня, як до ­газети завітав ще один приємний чоловік із фразою: «Я знайшов велосипед на полігоні. Хочу подати оголошення». Ми з колегами розсміялися, мовляв, хтось залишив біля дерева транспорт і помандрував збирати грибочки, а інший тут же знайшов нехитрий засіб пересування. Проте відвідувач переконав, що велосипед знаходився на одному місці близько двох тижнів. Отож, ровер чекає на свого власника! Зверніться до редакції «Звягеля», адже: «Хто питає — той не блудить, хто шукає — той знаходить».
Ольга ДЕМЧУК